Tips voor originele fotoboeken

fotocursus

Wie van reizen houdt heeft graag iets in handen waar de herinneringen aan die leuke vakantie nog eens kunnen worden opgehaald. En foto’s terug kijken op de computer is maar saai dus kiezen de meesten ervoor om speciale fotoboeken in te richten. En dit kan heel gemakkelijk online binnen enkele klikken gedaan worden. Voor weinig geld ook, dus dit is geen enkel probleem. Maar om deze fotoboeken leuk en origineel te houden komt er meer kijken dan alleen wat foto’s nemen en deze uploaden. Hoe richt je nu op de beste manier jouw fotoboek in en waar moet je op letten om spectaculaire foto’s te maken die het bekijken waard zijn?

Zelf de achtergronden maken

Ga je op reis naar een land met een totaal andere omgeving dan ons Nederland, dan mag dit zeker niet ontbreken op de foto. Een fotoboek met alleen maar foto’s van bezienswaardigheden en horizons is minder leuk om te bekijken achteraf. Dan zou je opzich net zo goed een brochure door kunnen bladeren. Het gaat immers wel hoofdzakelijk om de hoofdpersonen die terug moeten komen in combinatie met de omgeving. In dit geval is het veel leuker om te kiezen voor landschappen op de achtergrond van de pagina. Zo maak je het album veel leuker en breng je de vakantiesfeer weer helemaal tot leven.

Fotografie cursus?

Wil je professioneel leren fotograferen dan kies je voor een van de vele online cursussen fotografie. Voor een prima prijs kun je binnen enkele maanden al de basistechnieken onder de knie krijgen in een thuiscursus of een opleiding op locatie. Heb je minder tijd hiervoor dan kunnen een aantal tips je al flink op weg helpen.

Handige tips

Om de vakantiekiekjes wat spannender te maken kun je ervoor kiezen om eens van standpunt te veranderen. Neem bijvoorbeeld eens een keer een foto van iemand als je door je knieën zakt of vanaf een hoger punt. Zo kun je hele leuke resultaten krijgen en breng je afwisseling aan in het geheel. Een gouden regel is dat het onderwerp van de foto niet in het midden moet komen. Misschien heb je wel eens gehoord van ‘de regel van derden’. Je verdeelt van te voren de compositie in drie vlakken en zorgt ervoor dat het onderwerp van de foto kruist met een van de lijnen. Probeer het maar eens en je zult versteld staan van het resultaat!

(131)