Discussie? Tumultdebat!

Aan de slag met digitale transformatie

Digitale transformatie

Ook in Nederland kiezen steeds meer organisaties om een start te maken met digitale transformatie. Bij digitale transformaties kiest een organisatie ervoor om digitale middelen te benutten om de prestaties van de organisatie te verhogen.

Wat is het niet?

Een digitale transformatie mag echter niet verward worden met het automatiseren van bedrijfsprocessen. Bij traditionele automatiseringen wordt een proces geautomatiseerd, zonder dat het noemenswaardig wordt aangepast. Dit is anders bij een digitale transformatie. Digitale transformaties zijn veel meer gericht op aanpassingen in het businessmodel, dan het veranderen van hoe processen worden uitgevoerd.

Het starten van een transformatie traject

Bij het starten van een transformatie traject zijn er 3 componenten waar integraal naar gekeken dient te worden:

Grootste struikelblok

Onderzoek van Harvard Business Review laat zien dat 63% van ondervraagde leidinggevenden culturele veranderingen als de grootste bottleneck voor succesvolle transformaties ziet. Houd er daarom rekening mee dat je personeel bij je (digitale) transformatie betrekt en ontwerp een verander programma om culturele barrières weg te nemen. Uiteindelijk heeft iedereen baat bij een tevreden klant!

(42)