Een verlovingsring of trouwring kiezen

Nog steeds geven mensenelkaar verlovingsringen als ze na een bepaalde tijd bij elkaar te zijn besluiten om te gaan verloven. En dat is ook logisch, een verlovingsring is een schitterend cadeau om te geven en te ontvangen en de liefde voor elkaar te bezegelen alvorens met elkaar in het huwelijksbootje te stappen. Verlovingsringen zijn er in iedere prijsklasse, van redelijk betaalbaar tot peperduur en exclusief. Dikwijls biedt de partner de andere partner een verlovingsring aan tijdens een romantisch etentje, maar uiteraard kan iedere gelegenheid worden gekozen om de ring te geven. En veel stellen kiezen samen de verlovingsringen uit en trekken daar echt een dag voor uit om de perfecte ringen te vinden.

Soorten verlovingsringen en trouwringen

In Nederland en Midden-Europa wordt de verlovingsring traditioneel om de linker ringvinder gedragen en de trouwring om de rechter ringvinder. Veel partners dragen na de bruiloft de trouwring en de verlovingsring aan één ringvinger, en in die zin is het natuurlijk mooi als de ringen bij elkaar passen wat stijl en formaat betreft. U kunt uit veel materialen kiezen als u op zoek gaat naar verlovingsringen of trouwringen, zo kunt u een keuze maken uit bijvoorbeeld geel goud, witgoud en platina. Daarnaast kan ook de grootte, kwaliteit en het aantal diamanten worden gekozen. Bij veel juweliers kunt u zelfs naar eigen smaak de ringen laten ontwerpen.

Geschiedenis en traditie van de verlovingsring

Al heel vroeger schonken de oude Grieken en Romeinen verlovingsringen aan hun partners. Daarbij gold de verlovingsring van de bruid dikwijls als belofte voor het huwelijksgeschenk. De ronde vorm van de ring staat symbool voor de eeuwigheid. Zeer toepasselijk natuurlijk, omdat je ervoor kiest om je leven bij elkaar te blijven als je gaat verloven en trouwen. Vroeger werden dikwijls blauwe briljanten zoals saffieren gekozen voor verlovingsringen, omdat toen blauw de kleur van de trouw was.

(200)