Volkswagen Golf Ruitenwissers

Ruitenwissers zijn een essentieel onderdeel van de auto waar niet veel mensen regelmatig bij stilstaan. Zonder ruitenwissers zou u echter weinig tot geen zicht hebben bij slecht weer en zouden uw voor- en achterruit binnen de kortste keren vol met stof en ander vuil zitten, zodat u ook bij goed weer niets ziet! Iedere auto heeft dus ruitenwissers nodig, maar hoe werken ruitenwissers precies en wat doet u als u uw Volkswagen ruitenwissers moet vervangen? U leest het in dit artikel.

2Hoe zitten ruitenwissers in elkaar?

Het belangrijkste onderdeel van de ruitenwisserbladen is het rubber aan de raamkant. Dit is het gedeelte dat contact heeft met de ruit en dat er voor zorgt dat de ruitenwissers soepel over het glas kunnen bewegen. Als het rubber vuil is of beschadigd raakt, zult u merken dat de ruitenwissers minder soepel over uw ruit bewegen en misschien zelfs geluidsoverlast veroorzaken. Ook zal de ruit dan minder schoon worden, omdat de ruitenwissers strepen achterlaten tijdens het schoonmaken. Om zeker te zijn van goed werkende ruitenwissers, moet u dus regelmatig controleren of het rubber nog intact en schoon is.

vw_golf_ruitenwissers
Een ander essentieel onderdeel van de ruitenwisser is het frame. Dit frame zorgt er voor dat de ruitenwissers goed op de auto bevestigd zijn en dat de ruitenwisserbladen een voldoende, constante druk op het glas uitoefenen. Omdat iedere auto anders in elkaar zit, is het van groot belang dat het frame van de ruitenwisser de juiste afmetingen heeft. Om deze reden is het bij de aanschaf van nieuwe ruitenwissers belangrijk dat u ruitenwissers koopt die bij het merk, model en bouwjaar van uw auto passen.

Als u bijvoorbeeld Volkswagen Golf ruitenwissers nodig heeft, kijkt u niet alleen naar VW Golf ruitenwissers voor het merk ‘Volkswagen’ en het model ‘Golf’, maar dient u ook te kijken naar het bouwjaar van de auto. Dit heeft er mee te maken dat de Golf in wel zes verschillende edities is uitgekomen en ieder van deze edities net andere afmetingen heeft. De Volkswagen Golf ruitenwissers voor uw model uit 1996 zullen dus verschillen van de Volkwagen Golf ruitenwissers voor een model uit 2011!

Het laatste belangrijke onderdeel van de ruitenwissers is de mechaniek die er bij komt kijken. De ruitenwisserbladen zijn natuurlijk bevestigd aan de ruitenwisserarmen, die op hun beurt weer bevestigd zijn aan een ruitenwissermotor. Deze speciale motor wordt elektrisch aangedreven. In vrijwel iedere moderne auto heeft u daarom de optie de snelheid van uw ruitenwissers aan te passen en sommige voertuigen hebben zelfs een vochtsensor die er voor kan zorgen dat uw ruitenwissers automatisch naar een geschikte snelheid schakelen.
Ook deze motor moet uiteraard regelmatig gecontroleerd worden, maar deze slijt minder snel dan de rest van de ruitenwissers. Het rubber van de ruitenwisserbladen is het meest gevoelig voor slijtage, zeker als de auto vaak buiten staat en de ruitenwisserbladen vaak blootgesteld worden aan fel zonlicht en/of vrieskou. Controleer en vervang uw ruitenwisserbladen dus regelmatig om schade aan uw ruitenwissers en zo aan uw autoruit te voorkomen.

(48)