Trends wonen in 2017

Het jaar is al bijna voorbij. 2016 was een mooi jaar voor onze economie. Er zijn volop woningen gekochten en verkocht. Wat in houdt dat mensen druk bezig zijn met het inrichten van hun nieuwe huis. De woonboulevard worden drukker dan ooit bezocht en men durft er weer geld uit te geven. De trend zal in 2017 voorlopig aan houden. Al word er verwacht dat er een minder explosieve stijging zal komen vergeleken met 2016 aangezien er plannen zijn om de hypotheekrente om hoog te gooien. Er beloof op het gebied van wonen in 2017 een spannend jaar te worden. Wat zullen de trends worden op het gebied van wonen?

Duurzaam wonen

De overheid probeert steeds meer invloed uit te oefenen op consumenten om een stap te nemen naar duurzaam wonen. Nieuwe woningen worden gebouwd op een duurzame manier. De overheid geeft subsidies aan mensen die bewust kiezen voor duurzaam verwarmen. Neem Pelletkachels, wanneer je deze aanschaft krijg je van de overheid subsidie van meer dan €500,-. Ze proberen consumenten steeds bewuster te maken voor duurzaam wonen. Kijk daarom ook goed wat er mogelijk is voor je woning en controleer of de overheid er een vergoeding voor regelt.

Meer groen in huis

Woningen worden steeds groener. Eerst was planten en bloemen een beetje ouderwets. In 2017 wordt het modern. Tuin en woonkamer word meer een geheel. Wat je in je tuin ziet zal terug komen in de woning. Er zullen meer donkere, expressieve kleuren komen. De kleuren zullen meer bruin, oranje, groen of blauw worden. Bij warme kleuren als bruin en groen horen natuurlijke materialen. Je kunt met bijvoorbeeld brons, hout en natuursteen je interieur een meer natuurlijke uitstraling geven. Qua materiaal is kurk nu ook erg in. Kurk kan bijna voor alles worden gebruikt als materiaal. Het geeft een warmte af in een ruimte. Kurk word nu vooral gebruikt als salontafel, bijzettafels en potten.

Vloerkleed is weer in

Met vloerkleed kun je kamer een hele andere uitstraling mee geven. Vooral ronde vloerkleden zijn erg hot op dit moment. Maak wel bewust een keuze welke vorm je vloerkleed word. Het moet wel passen bij de rest. Als je verder ronde materialen hebt in huis moet je niet ineens een ronde vloerkleed plaatsten. Zorg ervoor dat alle meubels in de zithoek gedeeltelijk op het vloerkleed word gezet. Het zorgt namelijk voor een mooi verbindingsstuk met de meubels.

(2)