Het beste voer voor je kitten

Mensen houden van huisdieren omdat ze thuis een extra metgezel nodig hebben. Een kat kan onder andere je perfecte partner zijn en hij biedt veel voordelen voor de eigenaar. Het beste is de beschikbaarheid van kittenvoer, dat in vele vormen en soorten verkrijgbaar is. Bovendien zijn katten meestal rustiger dan honden, zodat ze je buren niet storen met hun geblaf. Aan de andere kant houden honden ervan om te blaffen en harde geluiden te produceren. Dit is de reden waarom sommige mensen katten beschouwen als betere huisdieren.

Droog kattenvoer

Een van de redenen waarom je een kat als huisdier zou moeten nemen, is het lage onderhoud. Je kunt ze gezond voedsel geven dat in vele vormen beschikbaar is. Daarnaast kun je het eten ook gemakkelijk vinden in zowel lokale als online winkels. Er is bijvoorbeeld droog kattenvoer of brokjes. Deze komt meestal in zakjes en bestaat uit knapperige stukjes. De fabrikant neemt er de benodigde voedingsstoffen in die katten nodig hebben. Je kat moet echter oud genoeg zijn om op dit soort voedsel te kauwen en te verteren. Dit verklaart waarom er voer is voor verschillende leeftijden. Voor een jong kitten moet je de brokjes eerst zacht maken met warm water.

Nat kattenvoer

Kittens zullen waarschijnlijk natvoer kiezen in plaats van droogvoer vanwege de zachte consistentie. Daarnaast ruikt het ook lekkerder en beter. Ook hebben natvoer verschillende texturen en smaken waaruit je kunt kiezen. Ze zijn er ook in verschillende soorten, waaronder zakjes en blikjes. In termen van vormen zijn er zware jus, brokken, gesneden, paté, vlokken, puree en versnipperd voedsel. Zorg ervoor dat je er een kiest die past bij de leeftijd en de sterkte van de tanden van je kitten. Het is beter om de verkopers naar dergelijke informatie te vragen.

Hoe kies je het juiste product?

Als je geen ervaring hebt met het kopen van voer voor je kitten, moet je eerst een aantal dingen overwegen. Je kunt beginnen met het verstandig vergelijken van merken, omdat dit je helpt bij het bepalen van zowel de kwaliteit als de prijs. De beste keuze is een bedrijf of fabrikant die AAFCO-voedingstests heeft doorstaan. Dit zorgt ervoor dat het product veilig en gezond is voor je huisdier. Dit zorgt er ook voor dat je kitten alle voedingsstoffen krijgt die ze nodig hebben. Vervolgens moet je de ingrediënten ervan lezen. Het is beter om rekening te houden met de calorieën die erin zitten. Een kitten heeft meer calorie-inname nodig dan volwassen katten. Dit komt omdat ze actiever zijn en meer energie nodig hebben om goed te groeien.

Verdere belangrijke informatie

Voor de eigenaar of baas van een kitten moet je weten hoe je de juiste voeding voor hen kunt geven. Het hangt meestal af van hun leeftijd en verteringsvermogen. De meeste kittenvoedingsproducten zoals Royal Canin Kitten worden geleverd met een etiket met de informatie die je nodig hebt. Sommigen van hen zijn ook behoorlijk veelzijdig. Ze kunnen namelijk in alle levensfasen gegeten worden. Het meest voorkomende type om droog of nat voedsel aan je kitten te geven, is wanneer ze de leeftijd van vier weken of een maand bereiken. Je kunt ook met andere eigenaren overleggen hoe je je kitten goed kunt voeren.

(70)