Een bloeddrukmeter voor thuis kopen? 4 dingen die je moet weten

Misschien is uw bloeddruk aan het dalen of heeft u last van hypertensie. En wordt door uw arts aangeraden om een ​​bloeddrukmeter voor thuis te kopen, die kan helpen met het bijhouden van uw bloeddruk. Geweldig en eenvoudig, toch?

Maar een snelle blik op alle bloeddrukmeters online onthult dat er honderden verschillende modellen bloeddrukmeters  zijn – en zelfs een hele reeks apps voor uw smartphone. Hoe begin je dat allemaal te doorgronden zonder, nou ja, je bloeddruk te verhogen?

Maak je geen zorgen, we helpen je hierbij.

In dit artikel vind je zes tips over wat je nodig hebt – en wat je niet nodig hebt – als je een bloeddrukmeter voor thuis koopt.

bloeddrukmeter
1. Grootte manchet is belangrijk

De grootte van de manchet is heel belangrijk om te controleren wanneer u een bloeddrukmeter koopt. De maat heeft betrekking op de omtrek van uw bovenarm. Een manchet dat niet goed op uw arm past, kan u onnauwkeurige metingen geven.

Je kunt de volgende maten aanhouden:

  • Volwassene klein: arm-omtrek van 22 tot 26 centimeter
  • Volwassen gemiddelde: arm-omtrek van 27 tot 34 centimeter
  • Volwassen groot: arm-omtrek van 35 tot 44 centimeter

2. Betaal niet te veel

Vergeet de toeters en bellen. Ze verhogen de kosten van de bloeddrukmeter en zijn vaak onnodig.

Natuurlijk, Bluetooth-connectiviteit en het opslaan van uw metingen in de cloud zijn coole functies, maar u hebt ze niet echt nodig.
Je zou niet meer dan €80 moeten betalen voor een geschikte, door artsen goedgekeurde bloeddrukmeter die het werk prima zal doen.

3. Vermijd slimme apps

Als je naar een app store kijkt, vind je waarschijnlijk tientallen bloeddrukmeetapps voor je smartphone.Deze werken niet en zijn niet voldoende getest.

Bepaalde apps claimen uw bloeddruk te meten, die in wezen kijkt naar de golfvorm in de slagader van uw vinger. Maar die zijn vaak onnauwkeurig. Het laatste dat u wilt is valse informatie verkrijgen en vals bang zijn – of ten onrechte gerustgesteld zijn – over uw bloeddrukcijfers.

4.Neem drie metingen

Er is een extra functie waarmee u de nauwkeurigheid van een monitor kunt vergroten: automatisch drie metingen.Sommige monitors doen dit elke keer dat u uw bloeddruk controleert. Ze nemen een eerste lezing; wacht 30 tot 60 seconden en neem een ​​tweede meting; wacht vervolgens 30 tot 60 seconden langer en maak een laatste meting.

Dit is nuttig omdat een gemiddelde van drie bloeddrukmetingen waarschijnlijk meer overeenkomt met uw werkelijke bloeddruk dan het eerste getal alleen.

Nu bent u klaar om de bloeddrukmeter te vinden die bij u past – zonder al de keuzestress die er bij komt kijken.

Bron: https://www.gezondemagazine.nl/

(50)