Eten we teveel en te ongezond?

Iedereen wil er goed uitzien voor de ander, in ieder geval niet te dun en niet te dik. Eigenlijk vooral niet te dik natuurlijk, maar dat is moeilijk in onze moderne maatschappij met al zijn verleidingen op culinair gebied. In de stad bijvoorbeeld zijn vele restaurant te vinden waar je de heerlijkste gerechten kunt krijgen. Ook onderweg wordt je aan tal van verleidingen blootgesteld wat eten betreft. Bij iedereen benzinepomp vind je tegenwoordig wel een eetcorner waar je warme broodjes en andere snacks kunt bestellen. Bij de grotere tankstations zijn vaak vestigingen van bekende hamburgerketens te vinden, of je kunt even rustig koffie drinken en op je gemak dineren in een van de vele wegrestaurants.
Maar zoals bekend eten we al snel teveel en te ongezond en worden we te zwaar. Zie dan dat overgewicht maar weer eens kwijt te raken. Je kunt natuurlijk
verantwoord afvallen
door je hardloopschoenen aan te trekken en iedere avond een uurtje te gaan hardlopen, maar daar hebben mensen vaak geen tijd voor en geen zin in. Hetzelfde geldt voor de sportschool, het is moeilijk om de discipline te krijgen op iedere avond of een paar keer per week te gaan fitnessen. Zeker in een tijd waar we hard werken en vrije tijd schaars is.

Afvallen bij overgewicht

Het beste is natuurlijk niet te veel en vooral gezond eten, maar als we al te zwaar zijn geworden moeten we gaan afvallen. Dat kan door minder eten, meer bewegen en het juiste voedingspatroon. Ga eens langs een diëtiste als u echt wilt afvallen of op dieet wilt gaan, een specialist weet veel en kan u goed advies geven over verantwoord afvallen.

(196)