Last van lelijke nagels?

cursus nagelstyling

Onze handen zijn ons eerste visitekaartje als we kennis maken met iemand. Beter is dan om verzorgde nagels te hebben en geen gele of te korte nagels te hebben. Lelijke groeven en hangende velletjes maken ook geen goede indruk. Maar wat nu als je hier wel last van hebt? In de meeste gevallen kun je dit soort probleempjes ook prima verbergen zonder ze helemaal op te lossen. Een aantal handige tips op een rij om toch geen flater te slaan bij het handenschudden zonder al te veel moeite te hoeven doen.

Brekende nagels

Heb je vaak last van brekende nagels of dat ze maar niet willen groeien? Dan is de oorzaak te vinden in je voeding. Eiwitten en andere voedingsstoffen kunnen helpen voor sterkere nagels. Het zal niet van de een op andere dag zichtbaar zijn, maar dat het helpt staat vast.

Ben je een nagelbijter?

Het spreekt voor zich dat op je nagels bijten geen positieve invloed heeft op het uiterlijk van je vingers. Ga daarom voor jezelf na wat de reden is waarom je op je nagels kauwt. Stress is een reden en als je erachter komt waar dit mee te maken heeft kun je dit verminderen. Wat ook helpt is op kauwgom kauwen om je nagels met rust te laten.

Groeven en kloven

Groeven rondom je nagels kunnen een lelijk gezicht zijn en bovendien pijnlijk zijn. Zo bestaan er horizontale en verticale groeven. De horizontale variant heeft meestal ziekte of het nemen van medicijnen als oorzaak. Een bezoekje aan de huisarts kan duidelijkheid verschaffen. Verticale groefjes hebben meer te maken met persoonlijke verzorging. Deze ontstaan naarmate je ouder begint te worden. Het is dus zaak om dit goed bij te houden wil je hier zo min mogelijk last van krijgen. Hier bestaan speciale cremes voor. Ook zijn er camouflages te verkrijgen waarmee je de groeven bijna onzichtbaar kunt maken.

Geelgekleurde nagels

Ben je een zware roker dan weet je waar de gele nagels vandaan komen. Maar de verkleuring kan ook komen door veelvuldig gebruik van nagellak of duiden op een schimmelinfectie. In het laatste geval kun je beter een arts raadplegen. De gele kleur kun je zelf goed bestrijden met het weken in zout water.

Velletjes rondom je nagel

Dit is een pijnlijk probleempje. De losgeraakte velletjes rond de nagel. Zeer aanlokkelijk om ze er af te trekken, maar de kans op scheuren is groot en dat doet zeer. Beter kun je de huid met een nagelschaartje netjes afknippen. Wondjes kunnen namelijk gaan ontsteken en daar zit niemand op te wachten.

Ben je zelf graag bezig met het zo mooi mogelijk maken van je nagels? Kijk dan eens op
http://www.wellnessacademie.com/cursus-gelnagels-nagelstyling-basis/ voor een leuke cursus waarin je leert om gelnagels te stylen.

(570)