Wat u dient te weten voor het plaatsen van een brievenbus

Als u een brievenbus wilt plaatsen kan dit niet zomaar, er gelden namelijk verschillende regels voor. Daarnaast zijn er verschillende regels voor de gewone brievenbus als voor de buitenbus. Wanneer uw woning minstens tien meter van de openbare weg is verwijderd, dient u zelf een buitenbus te plaatsen. De regels en voorwaarden kunt u vinden in de Postregeling. Brievenbusdepot helpt u bij het maken van een juiste keuze en verteld u meer over de regels en eisen hiervan.

Wanneer u zelf een brievenbus plaatst gelden de volgende regels:

  • Er moet een huisnummer op of in de buurt van de bus staan
  • De postbus moet zo dicht mogelijk bij de openbare weg staan
  • De brievenbus mag niet lijken op die van postbedrijven, qua vorm en kleur
  • Eisen voor de afmetingen en vormgeving:

Er zijn enkele belangrijke eisen wat betreft vormgeving en afmetingen van buitenbussen en brievenbussen. Deze eisen zijn als volgt:

  • De brievenbus moet veilig zijn, de postbode moet bij het inwerpen van de post geen verwondingen kunnen oplopen
  • De gleuf mag niet lager dan 0,6 meter en niet hoger dan 1,8 meter van de grond verwijderd zijn. De ideale hoogte is 1,1 meter
  • De gleuf moet minimaal 265 x 32 millimeter zijn
  • Ook moet de gleuf horizontaal zijn in een verticaal vlak

Brievenbusdepot is gespecialiseerd in brievenbussen en biedt een breed assortiment aan, van hele simpele tot complete systemen met meerdere compartimenten. Uiteraard voldoen deze aan alle eisen en kunnen de postbezorgers van postnl hier mee overweg. Heeft u specifieke wensen voor een brievenbus met compartimenten dan kunt u contact opnemen en kan er een op maat gemaakt of besteld worden. De producten worden bij Duitse leveranciers ingekocht (onder andere Burg Wächter) en zijn vaak tegen veel verschillende weersomstandigheden bestemd. Deze Duitse kwaliteit garandeert een lange levensduur en dit is waarom er niet voor Chinese fabrikanten is gekozen. Dankzij dit vakmanschap wordt er ook twee jaar fabrieksgarantie geboden. U kunt kiezen uit de volgende materialen: RVS, kunststof, aluminium en staal.

De website werkt vrij eenvoudig, u zoekt een artikel uit en plaatst deze in de winkelwagen en voor het afrekenen van de bestelling kunt u van diverse betaalmethoden gebruik maken. Wanneer uw bestelling is ontvangen wordt deze direct verwerkt en wordt deze vaak de volgende werkdag al geleverd. Mocht u nog twijfels hebben kunt u de goede reviews op de website doorlezen van alle tevreden klanten. Bij bestellingen boven de € 50,- zjn er geen verzendkosten.

(957)