Fietsen door Nederland

Nederland is al sinds jaar en dag een echt fietsland. Lekker door de polders een stuk fietsen voor de ontspanning, met de fiets naar het werk of boodschappen doen. Fietsend door de stad naar de plaatst van bestemming gaat vaak sneller dan met de auto, zeker in grote steden zoals Amsterdam en Den Haag.

Soorten fietsen

Je kunt het zo gek niet noemen of er is wel een fiets voor. Zo heb je de sportieve racefietsen en mountainbikes voor de wielrenners en mountainbikers. Op de racefiets kun je lekker snel langen afstanden afleggen en je ziet dan ook regelmatig groepjes wielrenners achter elkaar rijden als het weer wat mooier weer begint te worden. In de bossen en heuvelachtig terrein zie je vaak mountainbikers fietsen die het een uitdaging vinden om door moeilijk terrein te biken.
Voor de moeders met kinderen zie je, inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken, fietskarren met bak waar je de kids of de hond in kunt vervoeren. Ook handig natuurlijk als je in de drukke stad woont en je moet de kinderen naar de crèche of school brengen.

Elektrische fiets

Tegenwoordig worden er ook heel elektrische fietsen verkocht met een hulpmotor die op een accu loopt. Dergelijke fietsen zijn wel duurder in aanschaf maar ideaal voor wat oudere mensen en mensen die wat minder kracht in hun benen hebben. Zo kan die doelgroep toch heerlijk genieten van de open lucht en behoorlijke afstanden afleggen door de natuur.

Accessoires voor de fiets

Omdat er zoveel fietsen worden verkocht in Nederland, is er ook een behoorlijke markt ontstaan voor allerhande accessoires voor de fiets, zoals fietstasjes, verlichtingssetjes, verschillende soorten fietsbellen, noem maar op. Het geven van fietsaccessoires als zakelijk geschenk is tegenwoordig ook een trend aan het worden, en waarom ook niet? Veel mensen gaan op de fiets naar hun werk dus dan is het geven van een dergelijk relatiegeschenk zeker op zijn plaats.

(176)