Wil jij een videoclip maken?

Artiesten zijn vandaag de dag nergens zonder een videoclip. Dit geldt niet alleen voor bekende artiesten maar ook maar opkomende artiesten of hobbyisten. Een goede videoclip versterkt het nummer dat je hebt gemaakt en blijft het publiek ook bij. Hedendaagse videoclips van bekende artiesten kosten bakken met geld, maar dat wordt ook weer terugverdiend. Met de opkomst van het internet is het gemakkelijk geworden om je videoclip online te verspreiden, waardoor je clip heel vaak bekeken kan worden. Vaak zijn zelfgemaakte clips lang niet zo goed als die van de grote artiesten, maar met het juiste materiaal en kennis kun je zelf een hele degelijke videoclip monteren!

Videoclip door professioneel bedrijf

Wil je een professionele videoclip laten maken? Dan kun je online zoeken naar bedrijven die dit voor je doen. De prijzen kunnen heel erg verschillen en er zitten ook amateur clipmakers bij waar het natuurlijk een stuk goedkoper is. Het voordeel hiervan is dat ze goedkoop zijn, zich willen bewijzen en vaak een goed product afleveren. Het nadeel is dat het hele proces minder professioneel verloopt en het eindproduct niet kan tippen aan die van een professioneel bedrijf.

Zelf je videoclip maken

Een andere mogelijkheid is om je eigen videoclip te maken, van regisseren tot opnemen, van het regelen van figuranten tot het benodigde materiaal verzamelen. Het voordeel hiervan is dat je het gehele project de touwtjes in eigen handen hebt. Het nadeel is dat het eindproduct er vaak amateuristisch uit gaat zien, vooral als je nog helemaal geen ervaring hebt met videoproducties en regisseren. Oefening baart kunst zal ik maar zeggen, dus veel uitproberen en vooral veel opnemen en luisteren naar de feedback die je krijgt. Één van de belangrijkste dingen zijn toch wel dat je een project kun organiseren en leiden. Zo moet je materiaal regelen zoals een camera, lampen, statieven, decor, software etc. Daarnaast moet je je ook bezighouden met het vinden van acteurs, figuranten, dansers, visagistes. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

(206)