Geld lenen voor een auto?

De populairste reden om geld te lenen is voor de aankoop van een auto. Men sluit een lening af bij een financiële dienstverlener en betaalt hiermee de aanschafprijs van een auto bij een particulier of autobedrijf. Het kan gaan om een nieuwe of tweedehands auto. Het kopen van een tweedehands auto is in aanschafprijs goedkoper. Het nadeel is dat onderhoud snel volgt en de kosten hoog kunnen oplopen. Als je geld wilt lenen voor een auto, koop daarom altijd een nieuwe auto. Je hebt dan een betrouwbaar vervoersmiddel met garantie voor de komende jaren van een dealer. Naast het afsluiten van een autolening zijn er nog meer methodes om een auto te financieren.
Autolening

Private lease of huurkoop

Met private lease betaal je maandelijks een bedrag aan de dealer. In deze kosten zitten meestal alle kosten inbegrepen, zoals onderhoud, schade, wegenbelasting en een all risk verzekering. Het enige dat je nog moet betalen is benzine. Zelfs het wisselen van zomer- naar winterbanden (tijdens de winter) zit vaak inbegrepen. Bij private lease ben je geen eigenaar van de auto. In feite is het een vorm van huren op de lange termijn. Je sluit een contract af voor een bepaald aantal jaar met een vooraf afgesproken aantal maandelijkse kilometers. Meestal gaat het hierbij om een contract van vier tot zes jaar. Na de beëindiging van het contract kan je een nieuw vrijblijvend een nieuw contract afsluiten. In sommige gevallen kan je zelfs de auto kopen tegen een bepaald bedrag. Dit is geheel vrijblijvend. Zodra je verplicht bent de auto te kopen spreken we niet meer van private lease. Het gaat hierbij om huurkoop.

Zakelijke lease bedrijfsauto

Ben je een zelfstandige ondernemer of werk je binnen een bedrijf waarbij je in de gelegenheid wordt gesteld een auto te leasen? In dit geval spreek je van zakelijke lease. Sommige voorwaarden komen overeen met private lease. Het grote verschil is dat er een bedrag maandelijks wordt afgeschreven van jouw brutosalaris op naam van het bedrijf waar jij werkzaam bent. Je maakt hierover afspraken met jouw werkgever. Zodra je contract beeïndigd hoef je ook niet verder te betalen.

Aflossing aankoop

Geld lenen kost geld. Leen slechts het bedrag dat je nodig hebt. Zorg dat je het bedrag terug kunt betalen binnen het gestelde termijn. Maak vooraf een berekening zodat je financieel niet in de knoop komt te liggen. Heb je een auto nodig, maar niet het geld? Koop geen luxe BMW M3, hoe aantrekkelijk dit ook is. Ga voor een functioneel en representatieve auto, zoals een Volkswagen Polo, Kia Rio of Opel Astra. Vergelijk diverse aanbieders online met voorwaarden en rentetarieven.

(4)