Bankstel kopen, waar moet u op letten?

Bankstel kopen

Het aanschaffen van een nieuw bankstel kan een hele klus zijn. Dat is niet gek, want er zijn verschillende soorten banken en het is vaak het grootste meubel in de woonkamer. Sommige mensen doen er jaren over om een nieuwe bank te kopen. Het moet passen in uw interieur, niet te veel ruimte in beslag nemen en hij moet voldoen aan uw eisen. Maar waar moet u eigenlijk op letten als u de woonboulevards afstruint op zoek naar dé bank?

Met of zonder pootjes?

Het bankenassortiment is grofweg verdelen in twee groepen: met of zonder pootjes. Hoeveel maakt dat nu uit, zult u misschien denken. Sommige mensen vinden het vooral mooier, maar een bank zonder pootjes kan er heel massief uitzien in uw kamer. Als u een bank kiest met pootjes, blijft de vloer zichtbaar en blijft deze als het ware doorlopen, waardoor de woonkamer ruimer lijkt. Het is een trucje om de woonkamer een ruimere uitstraling te geven en dit kan zorgen voor een gevoel van vrijheid en rust.

Driezitsbanken

De grote van de bank hangt af van de hoeveelheid ruimte die u in uw woonkamer heeft. Driezitsbanken zijn enorm populair, maar er moet goed nagedacht worden over het gebruik van deze bank. Ze zijn ideaal voor twee personen die lekker op de bank willen hangen en van ruimte en comfort willen genieten. Maar gek genoeg is een driezitsbanken minder comfortabel met drie personen. De indeling van de bank bestaat uit twee kussens en hierdoor zit de middelste persoon waarschijnlijk tussen of op beide kussens. Het is in dit geval wellicht een idee om twee kleinere banken aan te schaffen.

Bankbekleding

Dankzij de diversiteit aan stof van het bankstel kunt u een bank kiezen die aansluit bij uw wensen en stijl. Houd rekening met eventuele kinderen of huisdieren die mogelijk sneller vlekken maken of de nieuwe bank kunnen beschadigen. Sommige bekledingen kunnen sneller van kleur vervagen, vooral als de bank regelmatig in de zon staat, zoals katoen en ledersoorten. Ook het dragen van donkere spijkerbroeken kan leiden tot donkere vlekken in het katoen op de nieuwe bank. Ook is het verstandig om bij de aanschaf de onderhoud van de bank in het achterhoofd te houden. Om een ruim aanbod te bekijken en een idee op te doen kunt u onder andere het ruime assortiment van Woonsquare bekijken.

(20)