Wat zijn de populairste platforms voor veilig en snel online betalen?

Internet is niet meer uit ons leven weg te denken. Enkele jaren geleden stonden we nog sceptisch tegenover online winkelen en betalen, nu biedt online winkelen ons rust in ons gejaagde bestaan. Zeg nu zelf: winkelen wanneer jou dat uitkomt, vanuit het comfort van je eigen woning en je aankopen ook nog eens 5 tot 7 dagen per week thuisbezorgd krijgen, klinkt toch als muziek in je oren? Natuurlijk zitten er nog altijd malafide webshops tussen, maar met een beetje gezond boerenverstand trap je daar niet zomaar meer in. Wil je je bestelling direct betalen, dan is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbaar betaalplatform. Wij vertellen je graag meer over de populairste platforms voor veilig en snel online betalen.

iDeal

iDeal is nog altijd een van de populairste, meest betrouwbare en minst gewantrouwde online betaalmethoden. Praktisch iedere webshop biedt betalen via iDeal aan. Wil je je aankopen afrekenen met iDeal, dan kies je voor je bank nadat je voor iDeal hebt gekozen. Vervolgens rond je de betaling af in de beveiligde betaalomgeving van je eigen bank. Met iDeal ontbreekt echter een aankoopbescherming.

Paypal

Wil je gebruik maken van een online betaalmethode waarbij je wel geniet van aankoopbescherming, dan is Paypal voor jou zeer geschikt. Paypal wordt wereldwijd gebruikt bij diverse online aanbieders. Denk hierbij niet alleen aan webshops, maar ook bijvoorbeeld bij spelaanbieders zoals casino’s. Na het maken van een storting kun je bijvoorbeeld direct beginnen te spelen met live dealers. Bij Paypal maak je een account aan en voeg je of geld toe aan je e-wallet of je koppelt je bankrekeningnummer aan je account. In het eerste geval zal de waarde van je betaling afgeschreven worden van je e-wallet. In het tweede geval, machtig je bij een betaling Paypal om dit van je gekoppelde rekening af te schrijven. Betaal je vooraf en ontvang je je product niet of krijg je een ondeugdelijk product, dan krijg je uiteindelijk via Paypal je geld terug.

Credit Card

Steeds meer mensen beschikken over een credit card. Online betalen met een credit card behoort dan ook tot een van de meest populaire online betaalmethodes. Ook bij een credit card betaling geniet je van een vorm van aankoopbescherming, in dit geval een charge-back regeling genoemd. Je kan hiervan gebruik maken wanneer je bijvoorbeeld een kapot product geleverd krijgt of wanneer je zelfs je bestelling helemaal niet ontvangt. Hierbij is het aan de verkoper om te bewijzen dat er wel geleverd is en dat het om een deugdelijk product gaat.

Achteraf betalen

Wil je de regie in eigen handen houden, dan betaal je achteraf. Achteraf betalen kan door verschillende partijen geregeld worden. Soms krijg je van de verkoper een factuur met een betalingstermijn van 14 dagen. Toch is het gebruikelijk dat de verkoper de factuur ‘verkoopt’ aan een partij zoals Klarna en Afterpay. De levering blijft de verantwoordelijkheid van de webwinkel, maar het incasseren van de factuur en het risico van wanbetaling wordt overgedragen aan, in dit geval, Klarna en Afterpay. Vaak gaat de betaling hierbij alsnog via iDeal.

(15)