De toekomst van de auto

De auto gaat een zware toekomst tegemoet met alle milieu-eisen en veranderingen in de maatschappij is het lastig om de huidige manier van rijden vol te houden. Dat het gaat veranderen staat buiten kijf, maar op elke manier en op welke termijn, is nog niet duidelijk. We zullen in de dit artikel enkele veranderingen, die waarschijnlijk hun intrede gaan doen, bij langs lopen.

Wat te denken van elektrisch rijden

We kregen het al mondjesmaat voor geschoteld met de hybride-auto’s van de afgelopen jaren. Dit waren veelal onooglijke auto’s die vrij economisch rijden. Althans, in de beginjaren, de jaren erna volgenden vele modellen, zelfs in het topsegment. Op dit moment is de auto-industrie razend druk met het ontwikkelen van modellen die volledig elektrisch kunnen rijden. Het blijkt dat het grootste probleem in de accu’s zit. De accu’s die op dit moment geproduceerd kunnen worden, zijn duur, zwaar en erg groot. De elektromotoren daarentegen kunnen echter wel goed concurreren met de motoren op fossiele brandstoffen. De acceleratie is zelfs enorm vooruit gegaan met deze andere energiebron.

De auto kan steeds meer zelf

We lijken ook af te steven op een toekomst van de zelf-rijdende auto. Het begon klein met een auto met parkeersensoren en ABS. In veel auto’s hoef je tegenwoordig ook niet meer zelf te remmen. Maar uiteindelijk zal dit leiden tot een situatie waarin we zelfs het stuur uit handen kunnen geven. Heerlijk toch? Of is dit allemaal iets te rooskleurig. Zouden we namelijk echt instaat zijn elke situatie uit te kienen dat een computer er raad mee weet? Dit lijkt nog wel ver weg, maar dat een computer aan boord het grootste deel van het rijden naar zich toe zal trekken daar kunnen we haast niet omheen.

Een zelf-rijdende auto wordt natuurlijk geïntroduceerd, omdat het de veiligheid bevordert. Naast deze grote verandering, zijn er ook tal van andere kleinere veranderingen, die ook vol op in ontwikkeling zijn om de verkeersveiligheid te vergroten. Wat dacht je van een monitor, die bij houdt of je te vermoeid bent om te rijden. Of een motorkap die op springt bij een aanrijding met een fietser om de klap enigszins op te vangen.

Al met al mag duidelijk zijn dat de auto grote en kleine veranderingen zal doorgaan maken. Dit maakt de auto-industrie een dynamische wereld. Het blijft spannend wat als eerst zal gaan veranderen.

Ben je benieuwd naar meer auto-zaken, kijk eens op Auto-onderdelen24.nl.

(9)