Alles geregeld voor je zwangerschap?

Als je zwanger bent komt er een hoop op je af en er moet veel geregeld worden. Er zijn verschillende afspraken bij de verloskundige waar je naar toe moet, je moet zwangerschapsverlof regelen op je werk, er moet een babykamer gemaakt worden en zo is er nog veel meer wat er moet gebeuren. Om je een beetje een overzicht te geven van wat er allemaal gedaan moet worden, hebben we enkele dingen voor je op een rij gezet.

Kraamzorg regelen

Als je net bent bevallen van je zoon of dochter kun je wel wat extra hulp gebruiken. Zeker als je voor het eerst een kind hebt gekregen is het fijn als er iemand is die je kan ondersteunen. Het is daarom erg fijn dat er kraamzorg is. Iedereen heeft recht op kraamzorg, maar je moet dit wel zelf aanvragen. Dit doe je meestal in de derde maand van je zwangerschap. Zo is er nog genoeg tijd om te bepalen hoeveel zorg je nodig hebt en om kennis te maken met je kraamverzorgster.

Chiropractie tijdens zwangerschap

Sommige vrouwen kunnen voordeel ondervinden van een chiropractie behandeling tijdens de zwangerschap. De stand van de wervelkolom en het bekken heeft namelijk invloed op het verloop van de zwangerschap. Door middel van chiropractie kan de stand van de wervelkolom worden verbeterd en kan het lichaam beter omgaan met alle veranderingen die plaatsvinden tijdens de zwangerschap en bevalling van het kind.

Geboortekaartjes maken

Wanneer je een baby hebt gekregen wil je dit natuurlijk aan zoveel mogelijk mensen laten weten. Dit doe je uiteraard met een mooi geboortekaartje. Hier zet je de informatie van de baby op en veel mensen kiezen ervoor om een leuk gedichtje te plaatsen. Je wilt natuurlijk een mooi geboortekaartje, neem daarom de tijd om een leuk kaartje te ontwerpen en om een proefdruk te bestellen. Zo weet je zeker dat je tevreden bent over het geboortekaartje en kun je na de bevalling snel de geboortekaartjes laten maken. De meeste vrouwen beginnen ongeveer twee maanden voor de bevalling met het uitkiezen van een geboortekaartje.

Tas klaarzetten

Als de bevalling begint wil je natuurlijk alle benodigde spullen bij de hand hebben. Zeker als je al zeker weet dat je in het ziekenhuis gaat bevallen is het belangrijk om een tas met spullen klaar te zetten. In deze tas doe je alles wat je nodig denkt te hebben tijdens en vlak na de bevalling. Denk bijvoorbeeld aan toiletspullen, kleding, een voedingsbeha en vergeet uiteraard niet om spullen voor de baby mee te nemen. Het klaarzetten van je tas kun je het beste rond de 36e week van je zwangerschap doen.

Zwangerschapsmasker voorkomen?

Veel vrouwen hebben tijdens en na de zwangerschap last van een zwangerschapsmasker. Bij een zwangerschapsmasker ontstaan er donkerbruine vlekken op het voorhoofd, de wangen en rond de ogen. Op zich is een zwangerschapsmasker niet schadelijk maar het ziet er niet mooi uit. Voor een groot deel is een zwangerschapsmasker te voorkomen door tijdens de zwangerschap zo min mogelijk in de zon te zitten.

(46)