Botox populairder dan ooit

Sinds de opkomst van botox is het ‘wondermiddel’ niet meer weg te denken uit de cosmetica wereld. We willen er allemaal wel wat mooier uitzien, maar sommige mensen gaan nog een stapje verder en ondergaan cosmetische behandelingen zoals botox en fillers. Waar botox en fillers vroeger veel werd gebruikt door ‘oudere’ vrouwen om rimpels weg te werken, wordt botox tegenwoordig voor allerlei doeleinden gebruikt. Botox wordt vandaag de dag naast de behandeling van rimpels ook gebruikt bij het opvullen van lippen, behandelen van overmatig transpireren in de oksels, zweetvoeten, spasticiteit, incontinentie, migraine etc.

Mannen ook aan de botox

downloadMannen aan de botox. Een paar jaar geleden konden we ons dat misschien nog niet voorstellen, maar vandaag de dag is het heel normaal. Wellicht heeft dit ook te maken met de vervrouwelijking van de man. Waar mannen vroeger stoer en mannelijk moesten zijn, wordt het tegenwoordig geaccepteerd dat mannen langer voor de spiegel staan dan vrouwen.

Mannen gaan vaak met andere doeleinden naar de cosmetische arts dan vrouwen en met name fillers zijn zeer in trek bij de mannen. Denk hierbij aan wallen/donkere kringen wegwerken, neuscorrectie, verstrakken van de kaaklijn of jukbeenderen, een kin die er goed uitkomt etc. Daarnaast zijn botox behandeling populair bij het tegengaan van fronsrimpels, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes. Kortom: anno 2015 gaan botox en andere cosmetische ingrepen prima hand in hand met mannen. Niet iedereen is het hiermee eens. Veel vrouwen willen niet dat een man obsessief bezig is met zijn uiterlijk en willen liever een ‘echte’ man.

Wat zijn de risico’s van botox?

Botox kan verschillende complicaties met zich meebrengen maar de meest gevaarlijke risico ervan is misschien wel dat het ‘verslavend’ is. Er wordt een botox behandeling gedaan, men is nog niet helemaal tevreden en gaat weer terug voor een nieuwe behandeling. Dit kan zo ver gaan totdat je rondloopt met de bekende ‘botox-face’, nog steeds niet tevreden bent en je gezicht verpest is.

Daarnaast mag er niet vergeten worden dat botox niet permanent is. Afhankelijk van welke behandeling wordt ondergaan, zal de werking van botox hoe dan ook uitwerken. Zo raakt botox bij kraaienpootjes vaak het eerst uit uitgeraakt en komen rimpels op de voorhoofd na circa drie maanden weer terug. De meest ernstige complicaties van botox zijn ademhalingsproblemen en slikken. Minder ernstige complicaties zijn blauwe plekken, hoofdpijn en vermoeidheid.

(107)