Relatiebemiddeling bij een echtscheiding

De gemiddelde magazine over celebrities staat er vol mee, nieuwe huwelijken en scheidingen. Financiele zaken en kinderen zijn bij een scheiding het meest besproken onderwerp. Hoe worden de financiën, bezittingen en kinderen verdeeld? Een scheiding vraagt mentaal veel energie van beide partijen (en de kinderen). Een advocaat neem je in handen als je gaat scheiden en de nodige juridische zaken naar de rechtbank moet versturen. De advocaat is er puur voor het juridische aspect. Soms wil je graag geholpen worden om een relatie te redden of de scheiding te begeleiden. Mediation bij een echtscheiding is er voor mentale steun en om een scheiding te voorkomen of het scheidingsproces zo vloeiend mogelijk te laten lopen. In Nederland zijn er het afgelopen jaar ruim 30.000 huwelijken ontbonden. Hier volgen de bekendste echtscheidingen van de afgelopen jaren.

Beroemdste echtscheidingen

Het afgelopen jaar heeft het echtpaar Estelle Cruijff en Ruud Gullit het huwelijk beindigd. Ruud bekend als oud topspeler van het Nederlands voetbal elftal en Estelle bekend om haar werk als actrice, presentatrice en model. Al vóór de juridisch officiële beïndiging van het huwelijk is Estelle er vandoor gegaan met de Nederlands Marokkaanse kickbokser Badr Hari. Zoals bij veel scheidingen van celebrities het geval is, had Estelle al een officieuze relatie met Badr Hari. Onlangs is deze liefdesflits ook tot een einde gekomen.

Een andere bekende scheiding was het huwelijk van Rafael van der Vaart en Sylvie Meis. Samen had het echtpaar een zoon, genaamd: Damian. Beide hebben ervoor gekozen de zoon in co-ouderschap op te voeden. Rafael is nu al enige tijd samen met Sabia Engizek. Slvie Meis is na de beindiging een relatie begonnen met de Zwitserse voetbalclub directeur Maurice Mobetie. Deze relatie is onlangs verbroken.

Ongeveer twee jaar geleden melden media dat Emile Ratelband en zijn vrouw Monica in een vechtscheiding zaten. Emile, bekend als positiviteit guru, zou zijn vrouw meerdere malen hebben geslagen. Wat hier feitelijk van waar is weten we niet. Wel zou zijn voormalig echtgenoot de kinderen hebben meegenomen, zodat hij ze ruim zes weken niet kon zien. De eis van zijn vrouw dat Emile de kinderen slechts twee maal per maand mag zien, was volgens Emile en psychiatrische rapporten een slechte zaak voor de gezondheid van de kinderen. Het is duidelijk dat een dergelijke scheiding negatieve invloed heeft op kinderen, met name jonge kinderen. Vooral bij een relatie met kinderen, zal je goed na moeten denken wat de kinderen willen en hun bij de eventuele ruzie zo min mogelijk te belasten met onrust over het huwelijk.

(99)