Heb jij het altijd koud?

Je kent vast wel zo een persoon uit je omgeving die het constant koud heeft. Wanneer het lente of zomer is zetten ze gewoon de verwarming aan alsof het heel normaal is en het maakt niet uit hoeveel kleding ze aantrekken, koud zullen ze het krijgen. Van koude handen en voeten tot koude oren en rillingen over het hele lichaam, brr! Er hoeft maar ergens een raampje op een kier te staan en ze zullen het gelijk merken, dat raam moet en zal dichtgaan! Hoe komt het dat deze mensen het bijna altijd koud hebben en wat kun je er tegen doen?

Kleding

Het klinkt misschien heel vanzelfsprekend maar wanneer je het altijd koud hebt, kleed je je waarschijnlijk ook niet goed genoeg aan. Vooral jongeren willen er hip modieus uitzien en dat gaat bijna altijd voor functionele kleding zoals een lekkere warme trui! Besluit je toch iets duns aan te trekken, zorg dan dat je eronder wat aantrekt zoals een hemd of shirt.

Koude voeten

Wanneer je voeten het koud hebben betekent dat bijna altijd dat je het overal koud krijgt. Koude voeten voorkomen zorgt er dus voor dat je hele lichaam warm blijft. Draag goede dikke sokken, loop thuis niet op blote voeten rond, maak gebruikt van een winterdeken etc.

Voeding

Voeding is te allen tijde belangrijk dus zorg dat je goed en gevarieerd eet. Veel groenten en fruit eten en verzadigde vetten en suikers zo veel mogelijk vermijden. Wanneer je je stofwisseling goed op gang houdt, zul je het minder snel koud krijgen.

Omgeving

Soms zijn er ook omstandigheden waar je weinig aan kunt doen, zoals het weer. Probeer je daarom altijd goed voor te bereiden en aan te passen aan de situatie. Thuis kun je lekker de verwarming aanzetten maar je wilt natuurlijk ook geen hoge energierekening. Op de-eilanden.nl kun je voordelig je ketel vervangen. Daarnaast kun je ook overwegen om het huis beter te laten isoleren. Dit kan vrij prijzig zijn maar de temperatuur is altijd aangenaam en de verwarming kan uitblijven!

(304)