Nooit meer te veel betalen als huurder

Het moment dat je het huis uitgaat is een memorabel moment. Eindelijk volledige vrijheid, zelf bepalen wat je eet en de afstandsbediening altijd in je eigen hand. Aan de andere kant betaal je hier wel een prijs voor. Je zult alles zelf moeten regelen, van de afwas tot aan de maandelijkse lasten die bij je in rekening worden gebracht.

Verhuurders niet altijd betrouwbaar

Naast de huur die je betaalt heb je een aantal terugkerende kostenposten. Voor gebruik van gemeenschappelijke ruimtes, het schoonmaken van deze ruimtes en de energiekosten. Helaas is het wel zo dat er vaak gesjoemeld wordt met deze bedragen. Zo wordt er jaarlijks wel miljoenen te veel betaald door de huurders zonder dat ze het zelf doorhebben. Vertrouw je het niet dan is het verstandig om je facturen op juistheid te laten controleren. Er wordt soms ook geprobeerd om bepaalde kosten die normaliter door de verhuurder betaald dienen te worden door te belasten aan de huurder.

Besparen op energie

Om de energierekening laag te houden kun je verschillende dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld de verwarming een aantal uur voordat je gaat slapen al uitzetten. De warmte blijft de laatste uren toch wel even hangen nog. Dit kan jaarlijks al flink schelen. En leg niets over de radiator wat ervoor zorgt dat de warmte niet verspreid kan worden. Het is zonde om de geproduceerde hitte te belemmeren natuurlijk. Een manier om de warmte binnen te houden is door gebruik te maken van tochtstrips onder de deuren zodat de warmte niet zo snel ontsnapt.

Slim boodschappen doen loont

Zeker in het begin geven mensen die net op zichzelf wonen veel uit aan wekelijkse boodschappen Naarmate de tijd vordert wordt men daar handiger in. De keuze voor een supermarkt is dan wel gemaakt en qua inkopen wordt er beter nagedacht. Jaarlijks wordt er op dat gebied ook weer veel aan overgehouden. Veel geld overhouden is dus helemaal niet moeilijk. Geld dat weer besteedt kan worden aan vakanties bijvoorbeeld. En zeg nu zelf daar geef je toch veel liever je geld aan uit?

(607)