In de zon na een haartransplantatie?

Het nemen van een haartransplantatie kent vrij weinig risico’s. Echter zijn er wel zaken waar je na een behandeling goed voor moet uitkijken. Verbranding kan namelijk wel erg gevaarlijk zijn, kijk dus goed uit als je na een haartransplantatie in de zon wil zitten.

De eerste dagen na een behandeling

De huid waarin is geopereerd oftewel ‘’het operatiegebied’’, is na de behandeling erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Hierbij kun je denken aan stof, aanrakingen en natuurlijk zonlicht. Dit is dan ook de reden dat de mensen die een haartransplantatie ondergaan vaak een hoofddeksel meenemen. Aangeraden wordt om de eerste paar dagen de zon helemaal te vermijden.

De eerste vier maanden na de behandeling

Waakzaamheid na een behandeling is geboden. De eerste vier maanden is het dan ook verstandig om de zon zoveel mogelijk te vermijden of een hoofddeksel te dragen. Mocht je nou geen pet of hoed bij de hand hebben, smeer jezelf dan goed in.

Veel gestelde vragen met antwoorden van Dutch Clinic

Is een haartransplantatie pijnlijk?
Doordat het te behandelen gebied wordt verdoofd, voelt u niets van de behandeling.

Kan ik na een haartransplantatie mijn haar meteen wassen?
Na een week kunt u uw haar weer op de gebruikelijke wijze wassen. Tot die tijd adviseren we u uw haar voorzichtig te wassen met een speciale shampoo. Hiervoor krijgt u speciale instructies. De eerste drie dagen na de behandeling raden we sowieso sterk af om het gebied waar de haren op zijn getransplanteerd, nat te maken.

Hoe lang duurt het herstel na een haartransplantatie?
In de eerste twee weken na de behandeling is de huid aan het herstellen. Korstjes en rode plekken trekken dan langzaamaan weg. Na die tijd is uw hoofdhuid weer geheeld.

Kan ik na een haartransplantatie meteen weer werken?
Wij raden aan om zeker een maar bij voorkeur twee weken goed uit te rusten en de tijd te nemen voor het herstel. Dit bevordert het eindresultaat.

Kan ik na een haartransplantatie meteen weer sporten?
Nee. Hevig zweten wordt in de eerste dagen zeer sterk afgeraden. Na een week kunt u weer lichte sporten gaan beoefenen. Na twee weken kunt u uw normale sportactiviteiten weer oppakken.

Persoonlijk advies?

Meer weten over zonnen na een haartransplantatie? Dutch Clinic is een professionele kliniek en geeft iedere patiënt advies op maat. Mensen met een donkere huid hoeven bijvoorbeeld minder voorzichtig te zijn dan mensen met een blanke huid. Indien u twijfels heeft, raadpleeg altijd uw kliniek voor een goed advies op maat.

(210)