Een kantoor inrichten, hoe doe je dat nou eigenlijk?

Op zoek naar tips om een kantoor in te richten? Dan is dit de juiste plek! Het is vaak mogelijk om met kleine aanpassingen een kantoor een gehele nieuwe uitstraling te geven. Hierbij kun je denken aan nieuwe bureaustoel of extra kleuren toe te voegen. Hieronder bespreek ik meerdere mogelijkheden om uw kantoor een nieuwe uitstraling te geven.

Plaats levende planten

Door levende planten te plaatsen in een kantoor minimaliseer je het ‘’opgesloten’’-gevoel. Op deze manier creëer je een ontspannen werkomgeving. Daarnaast bieden levende planten een betere luchtkwaliteit die de werkfocus van alle werknemers in het kantoor positief beïnvloedt. Denk dus goed na voordat je nepplanten neerzet, deze zeggen iets over de kantoorcultuur en de bedrijfswaarden en bieden geen gezondheidsvoordelen, die de levende planten wel bieden.

Plaatsing van bureaus

Natuurlijk daglicht biedt ook vele gezondheidsvoordelen. Licht bevordert namelijk de vitamine D-aanmaak. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het vrije zicht, creatief denken op wekt, dit door af en toe naar buiten te staren. Op deze manier verandert de oogfocus wat een ontspannende werken heeft.

Comfort boven stijl

Een medewerker zit ongeveer acht uur per dag op een stoel. De kans is groot dat een medewerker niet veel harder gaat werken als ze deze acht uur op een harthouten stoel moeten zitten. Het is zeker waar dat een mooie ruimte inspireert, maar is dit ook echt wat de medewerkers willen? Zorg er dus voor dat de balans tussen stijl en comfort goed is.

Kantoormeubelen

Met plezier naar werk gaan is misschien wel het belangrijkste element om te zorgen voor een goede productiviteit. Het bedrijf Olssen heeft producten in het assortiment die plezier op de werkvloer kunnen vergroten, hierbij kun je denken aan elektrisch in hoogte verstelbare bureaus of ergonomische bureaustoelen. Het is helaas niet mogelijk om een kantoorbaan voor iedereen aantrekkelijk te maken. Het is dus voor de werkgevers belangrijk om de werknemers te voorzien van een comfortabele werkplek. Hiermee helpen ze zichzelf doordat de werknemers productiever zijn en de werknemers omdat ze zich prettiger voelen.

Door het brede assortiment van Olssen is er voor elk bedrijf wel een product wat binnen het budget valt. Zij houden namelijk rekening met bedrijven en particulieren die minder te besteden hebben. Het assortiment gaat dus van goedkope bureaus tot dure directiebureaus waarbij alle soorten de kwaliteit zal worden gewaarborgd. Bent u van plan uw kantoor in te richten voor uw werknemers.

(52)