Laserbehandeling van floaters

Floaterlaser Amsterdam
Floaters of mouches volantes zijn een soort vlekken in het oog die meebewegen met de kijkrichting. Je ziet als het ware vlekken voor je oog zweven en sommige mensen hebben daar veel last van, andere weer niet. Een en ander hangt ook een beetje af van de plaats waar ze zitten maar feit blijft dat floaters als zeer hinderlijk kunnen worden ervaren. Mensen kunnen wennen aan floaters door aanpassingen van de hersenen maar soms lukt dat gewoonweg niet en moet er een oplossing komen. De mate van last die iemand heeft van floaters is subjectief omdat de floaters zelf lastig zijn te meten.

Behandeling van floaters

Het is mogelijk om de floaters te behandelen en een van de meest gerenommeerde oogklinieken die veel expertise hebben op het gebied van floaters is oogkliniek OMC Amstelland in Diemen. In principe kunnen de floaters op 3 manieren worden behandeld, we zullen ze hieronder in het kost bespreken.

Conservatieve methode

In dit geval zal de oogarts u aanraden gewoon af te wachten. Ook kan het zijn dat hij of zij u speciale brillenglazen of oogdruppels aanraadt. Oogdruppels kunnen namelijk in veel gevallen de klachten sterk doen verminderen. Als een en ander geen bevredigend resultaat geeft kan er worden overgegaan tot opereren of een floaterlaserbehandeling.

Operatieve methode

Er kan dus ook worden besloten om de flaoters operatief te verwijderen. In de meeste gevallen zal dat gebeuren door een netvlieschirurg. Maar er is ook een zeer efficiënte behandeling met lasers mogelijk die we hieronder zullen bespreken.

Floaterlaserbehandeling

Zoals hierboven al gezegd is oogkliniek OMC Amstelland in Diemen de kliniek met absoluut de meeste expertise op het gebied van floaterlaserbehandelingen. Voor de behandeling krijgt u eerst druppels toegediend die u pupillen verwijden. Vervolgens zal de oogarts uw oog bekijken en als hij of zij de floaters goed in beeld heeft gebracht kan de behandeling beginnen. Uw oog wordt met oogdruppels verdoofd waarna er een soort lasercontactlens op uw oog wordt geplaatst. Met behulp van de contactlens zijn de floaters goed zichtbaar en kan de arts met de floaterlaser met grote nauwkeurigheid de floaters als het ware verdampen. Floaters in het midden van het oog zijn voor de patiënt het meest hinderlijk maar kunnen wel het beste worden verwijderd.
De hele behandeling kost ongeveer 30 minuten aan tijd, een en ander afhankelijk van de helderheid van het hoornvlies. Soms raakt het oog tijdens de behandeling wat geïrriteerd door de contactlens die op het oog is geplaatst en zal de behandeling een keer worden voortgezet. Het kan zijn dat u na de behandeling wat wazig ziet maar dat gaat na enkele uren weer voorbij. Er zijn ongeveer 3 behandelingen nodig.

(0)