Ontspannen de winter doorkomen?

Verdeelde meningen over de winter

Je houdt ervan of je haat het: de wintermaanden. Het is koud en nat, maar kan ook gezellig en knus zijn. Tijden van familie en van cadeaus. Dit is de perfecte tijd om op reis te zijn. Tenslotte, je bent vaak vrij. Maar wat ga je doen? Waar ga je heen? Ga je met de feestdagen met je familie weg, of ga je alleen met je vriendin? Er is zo veel te doen in de wintermaanden.

Als je van koud weer houdt, zijn de wintermaanden een paradijs in Nederland. Waarschijnlijk maak jij dan ook de keuze om niet weg te gaan tijdens deze periode. Of je gaat toch nog op wintersport om extra van de sneeuw te genieten, die vaak in Nederland uitblijft.

Blijf in conditie

fitnessapparaten
In de wintermaanden heb je de neiging om lekker bij de open haard een boek te lezen maar beweging blijft belangrijk om in conditie te blijven. Als het buiten vriest en het te glad is om hard te lopen, ga dan lekker naar de sportschool om te sporten. Je kunt natuurlijk ook gewoon thuis fitnessen en zo in beweging blijven. Bij winkels als de Fitnesskoerier zijn zeer veel fitnessartikelen en apparaten te koop. Zo blijf je de hele winter goed in conditie en dat is goed voor lichaam en geest.

Houd je niet van dat koude weer, dan is het waarschijnlijk beter deze periode van het jaar ergens lekker warm te zitten. Ga met het vliegtuig ergens heen en vergeet die verschrikkelijke temperaturen die in Nederland dan ontstaan. Als je bang bent dat je de het sinterklaasfeest mist door jouw vakantie, niet getreurd. In het ergste geval kan je altijd nog een sinterklaasgeschenk opsturen vanaf een bounty-strand. Een gedichtje via WhatsApp erbij, en je familie heeft toch nog een leuke ervaring tijdens jouw afwezigheid. En jij kan bijkomen van het koude weer en je stressvolle baan.

Geld

Om het geld hoef je het allemaal niet te laten. Als jij vertrekt tijdens de feestdagen spaar je makkelijk een paar honderd euro uit aan cadeaus die anders gegeven zouden moeten worden. Voor dit geld kan je dan weer lekker jouw vakantie betalen. Je familie begrijpt vast wel dat jij ook je rust nodig hebt. Wees niet bang dat het zonder jou niet leuk kan zijn.

Als je naar de andere kant van de wereld vliegt is het een ander verhaal. Voor zo een trip kun je natuurlijk duizenden euro’s kwijt zijn. Mijn advies: blijf lekker dicht bij huis. Vertrek naar Spanje of Zuid-Italië. Dit geeft toch nog het gevoel dat je een heel eind van huis en werk bent. Drie uurtjes vliegen en jij zit lekker met je voeten in het zand. Cocktail in je hand, zon in je gezicht. Klinkt goed toch? Zo kom jij de winter wel door.

Conclusie

Twijfel dus niet en boek lekker die vakantie, of ski-trip. Of blijf gezellig bij je familie in Nederland om Sinterklaas te vieren. Denk er in ieder geval over na. Zo heb jij de leukste winter die je kan hebben.

(43)