Reanimatiecursus kan levensreddend zijn

reanimatie
Reanimatie is een belangrijke levensreddende procedure en daarom is een reanimatiecursus van QTtime een noodzaak. Getraind zijn in reanimatie betekent dat je begrijpt hoe je snel en correct kunt reanimeren. Dit kan het verschil betekenen tussen leven en dood voor iemand met medische problemen. Cardiopulmonale reanimatie wordt afgekort als reanimatie. CPR is essentieel wanneer het hart van een persoon stopt met kloppen of stoppen met ademen. Snelle borstcompressies repliceren het kloppen van het hart om de bloedstroom te verhogen, wat de persoon ten goede kan komen totdat er meer hulp komt. De dood kan binnen enkele minuten optreden als het hart van een persoon stopt met kloppen of als de ademhaling stopt. Reanimatie kan helpen levens te redden en de negatieve gevolgen te verminderen die kunnen optreden tijdens het wachten op hulpverleners.

Reanimatie kan levens redden

Plotselinge hartstilstand kan op elk moment en op elke locatie optreden en slachtoffers moeten onmiddellijk worden behandeld. Als ze onmiddellijk worden gereanimeerd, kan de overlevingskans na een hartstilstand buiten het ziekenhuis worden verdubbeld of verdrievoudigd. Het hart stopt met het pompen van bloed naar de hersenen en andere belangrijke organen tijdens een hartstilstand. De persoon raakt bewusteloos door een afname van de bloedtoevoer naar de hersenen. Zonder een goede doorbloeding kunnen de hersenen binnen drie minuten schade oplopen. Er kan onomkeerbare hersenbeschadiging optreden na negen minuten zonder bloedtoevoer naar de hersenen. CPR helpt het bloed van het slachtoffer te laten stromen en kan helpen om de verwondingen van het slachtoffer tot een minimum te beperken.

Je weet wat je moet doen bij een hartaanval

In ongeveer 37% van de gevallen is een omstander getuige van een plotselinge hartstilstand en jij zou die omstander kunnen zijn. Reanimatietraining geeft de kennis, het vertrouwen en de vaardigheden die nodig zijn om kalm te blijven in een medisch noodgeval en iemand in nood te helpen. Personen die een reanimatie certificaat hebben ontvangen, zijn bereid om een verschil te maken in hun gemeenschap. Ze staan klaar om in te grijpen bij een hartstilstand. Gewone individuen kunnen uitzonderlijke dingen doen als ze de kennis, het vertrouwen en de moed hebben om een vreemde in nood te helpen.

In een noodsituatie telt elke minuut

Elke seconde telt in een medisch noodgeval. Slachtoffers van een plotselinge hartstilstand hebben snelle reanimatie nodig om te voorkomen dat de hersenen, het hart, de longen en andere organen lijden aan een gebrek aan bloedtoevoer. Reanimatie kan de overlevingskansen van het slachtoffer verbeteren. Wanneer een persoon een plotselinge hartstilstand krijgt en onmiddellijk wordt gereanimeerd, neemt de kans op overleving en herstel toe. CPR kan helpen bij het herstel van een persoon door de ademhaling en de bloedstroom te herstellen. Na het ontvangen van hoogwaardige reanimatie kan het slachtoffer in sommige gevallen mogelijk weer tot leven komen met minimale bijwerkingen.

(25)