Stoelen die je kunnen helpen

Senioren en andere mensen met gezondheidsproblemen kunnen mogelijk niet gemakkelijk gaan zitten en opstaan. Als je merkt dat opstaan ​​en gaan zitten in de stoel vrij moeilijk is, moet je eens sta op stoel proberen. Dit meubel ziet eruit als een relaxfauteuil. Het is uitgerust met een motor die je helpt om moeiteloos op te staan ​​en te gaan zitten. De sta-stoel heeft meestal drie motoren. Deze motoren worden gebruikt om de rugleuning, voetenbank en kantelfunctie te verstellen. Zitten op deze stoel biedt je comfort. De sta-stoel is ongetwijfeld ideaal voor senioren, zwakke mensen en mensen die herstellende zijn van een operatie. Twijfel je nog om de stastoel of een liftstoel aan te schaffen? Hier zijn enkele redenen waarom je deze stoel nodig hebt.

Ondersteunende ergonomie bieden

Als je opstaat uit een stoel heb je soms het gevoel dat je knieën op slot zitten. De stoel die geen ergonomie ondersteunt, kan je houding beschadigen. Bovendien kan het pijn in je rug, nek, heupen en knieën veroorzaken. Wanneer je op een liftstoel zit, kun je de hoek van de stoel aanpassen. Je kunt hem dus zo instellen dat hij een ondersteunende positie behoudt wanneer je zit en staat. Daarom moet je de stastoel kiezen die zich kan aanpassen aan de lengte en vorm van je lichaam. Deze stoel is verkrijgbaar in verschillende modellen en stofferingen. Daarnaast bieden de stoelen ook verschillende functies zoals verwarming rugleuning, bedieningspaneel op de armleuning en elektrische lendensteun.

Elke druk verlichten

Lang staan ​​en zitten kan stress veroorzaken op je knieën, rug en heupen. Wanneer je echter op een staande stoel zit, kun je de hoek en hoogte van de stoel aanpassen. Deze stoel kan de druk op je lichaam wegnemen door de belasting en het gewicht dat je in bepaalde posities op het lichaam uitoefent te verminderen. Zo kun je heerlijk zitten of staan ​​zonder dat de gewrichten worden belast. Daarom staat deze stoel ook wel bekend als relaxfauteuil aangezien je je heerlijk ontspannen kunt voelen als je erop zit. Om de beste ondersteuning te krijgen, moet je de stoel aanschaffen op basis van je lichaamsmaten. Je kunt de zitbreedte, hoogte, diepte en de lengte van de voetenbank aanpassen.

Flexibiliteit bieden in verschillende functies

De sta- of hefstoel biedt je de flexibiliteit om te gaan zitten en te gaan zitten. Je hoeft geen aparte stoel of kruk aan te schaffen om te zitten en een back-uptool om op te staan. Je kunt zelf de hoogte van de stoel, de lendensteun en de voetenbank regelen. Deze flexibiliteit kan je helpen om de druk op je spieren en gewrichten te verlichten. Je kunt de positie aanpassen zodat je niet lang in dezelfde positie hoeft te blijven. Als je het gemak van zitten en staan ​​vanuit een stoel wilt ervaren, moet je investeren in een stastoel. Deze stoel biedt je niet alleen flexibiliteit maar ook ontspanning.

(43)