Wilt u uw ogen laten laseren?

Je ogen laten laseren is niet zomaar een beslissing die je neemt. De redenen zijn per persoon verschillend maar er zijn natuurlijk ook een aantal raakvlakken. Het belangrijkste is misschien wel niet meer constant afhankelijk zijn van je bril of lenzen. Misschien ben je je bril na al die jaren wel spuugzat en niet te vergeten die vervelende lenzen die je iedere dag weer in en uit moet doen. Kortom je wordt niet meer dagelijks belemmerd door je bril of lenzen, met name wanneer je deze vergeet op of in te doen!

Is een laserbehandeling van het oog een goed alternatief of vervanger voor je bril of lenzen? Nadat je ogen zijn gelaserd, zie je net zo goed als met uw bril of lenzen en ben je niet meer afhankelijk. Dit geeft voor de meeste mensen hun gevoel van vrijheid terug. Een ander groot voordeel van ogen laseren is dat je met beide ogen even goed gaat zien, of terwijl de sterkte van beide ogen wordt als het ware bijgesteld. Grote afwijkingen tussen de linker en rechteroog heeft vaak het gevolg tot beeldvervorming en je gezichtsveld wordt iets beperkt.

Is oog laseren gevaarlijk? Uit onderzoek is gebleken dat de kans op complicaties zeer nihil is. Bij goede oogklinieken is het percentage op complicaties vaak 1%. Blind worden als gevolg van een ooglaserbehandeling kan zelfs zo goed als uitgesloten worden! Zorg er dus altijd voor dat je een goede kliniek vindt die in het bezit zijn van de juiste apparaten en natuurlijk ook ervaren artsen in dienst hebben. Een goede tip is om klantenbeoordeling van een kliniek op te zoeken. Hieruit kun je vaak wel opmaken of de kliniek betrouwbaar is of niet. De ervaringen zijn normaal gesproken terug te vinden op de website van de desbetreffende kliniek. Een ooglaserbehandeling geeft je dus eigenlijk alleen maar voordelen, eindelijk ben je niet meer afhankelijk van je bril of lenzen! Het enige nadeel is dat het prijzig kan zijn.

(157)