Besparen op uw autoverzekering?

Niemand wil teveel betalen voor producten en/of diensten, zeker net in de tijd waarin we nu leven. We moeten met zijn allen op de kleintjes letten want veel mensen zijn hun baan kwijtgeraakt in deze slechte economische tijd. Nu kunnen we met zijn allen best wel een stapje terug wat luxe betreft, want we zijn wat dat betreft behoorlijk verwend in Nederland. Maar dan nog zijn er een hoop basiskosten waar we niet om heen kunnen en verzekeringen spelen daar een grote rol in. Een van de duurste verzekeringen is toch wel de maandelijkse premie voor de zorgverzekering en bijvoorbeeld de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandig ondernemers. Daarnaast zijn er nog talloze verzekeringen zoals een uitvaartverzekering, een levensverzekering, de inboedelverzekering en bijvoorbeeld de autoverzekering voor diegenen die in een auto rijden op de openbare weg.
Voor alle verzekeringen geldt dat we niet teveel willen betalen als dat niet nodig is. Hoe kunt u bijvoorbeeld besparen op uw autoverzekering?

Autoverzekeringen vergelijken online

Hoewel het lastig is om de tarieven van autoverzekeringen te vergelijken omdat er vele soorten zijn, kunt u toch verschillende websites op eenvoudige wijze een vergelijking laten maken van de verschillende verzekeringen. U kunt natuurlijk ook een tussenpersoon de voordeligste verzekering voor u laten uitrekenen. Ook kunt u een zogenaamde pakketkorting krijgen als u bij een bepaalde verzekeraar meerdere verzekeringen tegelijk afsluit. Ook via de werkgever is het in sommige gevallen mogelijk om goedkoper collectief een autoverzekering af te sluiten, want net als bij particuliere verzekeringen, bieden verzekeraars regelmatig korting aan voor werkgevers en ledenorganisaties.

Voer kleine reparaties zelf uit

Ook is het verstandig om bijvoorbeeld kleine reparaties aan uw auto zelf uit te voeren indien dat mogelijk is. Het zou namelijk zonde zijn om uw no claim korting kwijt te raken en daardoor een hogere premie moet gaan betalen door een relatief kleine schade.

(119)