Damesdagen in de sauna

Een dagje heerlijk ontspannen in een warme sauna, lekker genieten van het gekoelde zwembadwater en een geweldige massage, klinkt heerlijk toch? Maar misschien moet je toch even over een drempel heen omdat je in veel gevallen naakt in de sauna moet. Maar wist je dat er speciale damesdagen in de sauna worden aangeboden, zodat je met een gerust hart straks voor de eerste keer de sauna gaat.

Naakt in de sauna of ga je liever op de badkledingdagen de sauna in?

Vind je het spannend om naakt de sauna in te gaan? En vraag je jezelf af of het ook mogelijk is om met je badjas de sauna te betreden? Het maakt natuurlijk een groot verschil of je op een gewone dag of op een van de badkledingdagen. 

Op een gewone dag moet je naakt in de sauna en zwembaden gaan. Op alle andere plekken in de sauna draag je een badjas of sla je een handdoek om je heen. Als je liever niet naakt in de sauna gaat, dan is het verstandig dat je op de website van de desbetreffende sauna kijkt wanneer de badkledingdagen zijn. Op deze dagen mag je gewoon je badkleding dragen tijdens je sauna bezoek. Veel sauna’s organiseren eens per maand zo’n dag. 

Damesdagen in de sauna

Heb je eigenlijk geen zin in gedoe, maar wil je gewoon lekker ontspannen met alleen vrouwen. Misschien heb je wel moeite met naakt in de sauna zijn als er ook mannen aanwezig zijn, of vanwege jouw geloofsovertuiging. Er zijn steeds meer vrouwen dit behoefte hebben aan speciale damesdagen in de sauna. Ongeacht wat de reden is, er zijn genoeg wellnessresorts die periodiek een damesdag organiseren. Op deze dagen kun je lekker ontspannen in de sauna met alleen vrouwen. 

3 dames van achteren - zwart/wit

 

De ene wellnessresort noemt het “Damesdagen in de sauna”, de andere noemt het een “vrouwendag in de sauna” en weer een andere resort noemt het “Ladies day” of “Ladies night”. Maar er zijn ook zogeheten Women Only sauna’s, deze zijn exclusief toegankelijk voor vrouwen. Houd er wel rekening mee dat een damesdag niet per definitie betekent dat het een badkledingdag is. Dit is geheel afhankelijk van de locatie. Bekijk daarom altijd eerst de website om een ongewenste verrassing te voorkomen. 

Badjas of handdoek?

Ook wanneer je op een reguliere dag de sauna in gaat, dan hoef je niet de hele tijd naakt in de sauna rond te lopen. Maar waar loop je met een handdoek omgeslagen en op welke plekken trek je een badjas aan? Als je het fijn vindt om een handdoek om te slaan als je rondloopt, dan kan dit gewoon. Zorg er wel voor dat je een tweede handdoek bij je hebt om op te zitten in de sauna’s zelf. Dit is in verband met de hygiëne. Zit je niet in de sauna? Ben je niet aan het zwemmen of sta je niet onder de douche, dan kun je gewoon met je badjas of omgeslagen handdoek rondlopen. Op bepaalde plekken is het zelf verplicht om een badjas te dragen, denk bijvoorbeeld aan het restaurant.

(89)