Diverse soorten zwembaden

Zwemmen is een perfecte manier om te werken aan de conditie, om af te vallen en om lichamelijk en geestelijk helemaal te ontspannen. En er is zeker in ons waterrijke landje, altijd wel een plek te vinden om te gaan zwemmen. In de zomer kunnen we een duik nemen in de zee of wat baantjes trekken in een van de vele plassen die ons land rijk is. Er zijn binnenzwembaden en buitenzwembaden waar je, in de meeste gevallen betaald, heerlijk kunt gaan zwemmen. Zwemmen in een binnenbad is vooral handig als het buiten wat kouder is geworden, dan kun je heerlijk zwemmen in een verwarmd binnenbad.

Waterglijbanen in het zwembad

Tegenwoordig hebben veel attractieparken zwembaden met allerlei vormen van vermaak. Iedereen kent natuurlijk van vroeger de welbekende duikplank in het zwembad, waarbij je nooit als kind van de hoge duikplank durfde te springen. Later kwam er steeds s meer bij, grote rubberbanden in het zwembad, glijbanen, enz. In Wassenaar bevindt zich het beroemde Tikibad in Duinrell, een grotendeels overdekt zwemparadijs met diverse glijbanen en watertunnels om het plezier van het zwemmen te verhogen. Sommige van die waterglijbanen zijn zeer steil en echt spannend om in te gaan, of je nou een kind bent of een volwassen persoon.

Zwembad in de tuin

Daarnaast kennen we natuurlijk de zwembaden in de tuin naast het huis. Vroeger was een zwembad in de tuin alleen weggelegd voor de welgestelden onder ons, maar tegenwoordig kun je ook een opblaaszwembad of opzetzwembad aanschaffen, tegen een relatief redelijke prijs. Er zijn diverse speciaalzaken online te vinden die zich hebben gespecialiseerd in het leveren van zwembaden die kunnen worden opgeblazen of opgezet. Heerlijk op een warme zomerdag met het gezin het zwembad in duiken in de tuin om wat af te koelen, of puur ter vermaak. Wat wil je nog meer?

(436)