Prepaid bellen voordelig?

Prepaid bellen is mobiel bellen met een tegoed dat van te voren is gekocht. Het verschil tussen prepaid bellen en bellen via een mobiel abonnement is onder andere, dat je dus bij prepaid bellen vooraf betaalt en bij een abonnement juist achteraf. Een prepaid nummer is relatief gemakkelijk om te verkrijgen, in veel gevallen worden er prepaid telefoons in combinatie met een beltegoed verkocht. Ook is het mogelijk om je eigen telefoon te gebruiken om prepaid te bellen, maar dan moet het toestel wel sim lock vrij zijn (gemaakt).

Voordeel prepaid bellen

Het bellen via prepaid heeft een aantal die we hieronder zullen bespreken. Ten eerste heb je bij deze manier van mobiel bellen een zekere vrijheid omdat je niet vastzit aan een maandelijks abonnement. En in de meeste gevallen zijn ook de tarieven voor het versturen van een sms goedkoper dan bij een abonnement. En omdat het risico dat de telecomprovider gering is omdat je van te voren een tegoed aanschaft, hoef je je niet t identificeren en is ook je inkomen niet van belang.

Nadeel prepaid bellen

Een nadeel van prepaid bellen is dat de beltarieven in het algemeen hoger zijn dan de beltarieven bij een maandelijks abonnement. En je krijgt bijna nooit een gratis toestel aangeboden bij het aanschaffen van een prepaid tegoed.

Bij welk belgedrag?

Prepaid bellen is vooral interessant als je zelf weinig belt maar vooral bereik wil kunnen zijn, dus zelf wel gebeld moet kunnen worden. Maar als je veel met klanten moet kunnen overleggen die je dus mobiel moet bellen is een maandelijks mobiel abonnement veel gunstiger. Als je dus veel belt is het kiezen van een sim-only abonnement een goede optie. Dikwijls krijg je er dan in combinatie met het simonly abonnement nog een mooi toestel bij ook. Maar uiteraard moet je uiteindelijk zelf de afweging maken tussen prepaid of sim only.

(421)