Doe je het zelf of niet?

We krijgen er allemaal wel eens mee te maken in ons leven, verhuizen. Zonen en dochters verlaten het ouderlijk huis en gaan op kamers, stelletjes gaan van een huurhuis naar een koopwoning of andersom, en zo zijn er vele redenen waarom mensen op een gegeven moment (moeten) gaan verhuizen.

Zelf de verhuizing regelen

Er zijn gevallen waarin het niet direct nodig is om een verhuisbedrijf in te schakelen. Denk aan de situatie waarin uw zoon of dochter het huis uitgaan en op kamers gaan wonen, bijvoorbeeld in een studentenhuis. In dat geval is het mogelijk om zelf de verhuizing te regelen.

Uw kind heeft nog niet al teveel spullen en het gaat vaak maar om een of twee kamers die moeten worden ingericht. Een paar sterke mensen uit de familie of vriendenkring moeten die klus wel kunnen klaren.

Ook als u nog jong bent en in de bloei van uw leven is zelf verhuizen een optie. De zware apparaten zoals de wasmachine en de koelkast kunt u samen met een paar sterke kerels wel op hun plek krijgen. Ook kan het een gezellige dag zijn om samen met vrienden en/of familie te verhuizen.

Zo kan er een beetje bijgepraat worden en aan het eind van de dag wordt er traditioneel chinees gehaald of pizza besteld. Paar biertjes erbij en de dag kan niet meer stuk.

Verhuizing door een verhuisbedrijf

Er zijn echter situaties denkbaar waarbij het het overwegen waard is om een verhuisbedrijf in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan een grootschalige zakelijke verhuizing waarbij u met het hele bedrijf een nieuw kantoorpand gaat betrekken.

Of als u bijvoorbeeld al wat ouder bent en moet verhuizen waaronder waardevol antiek. In die gevallen is et verstandig om de verhuizing uit te laten voeren door een erkend verhuisbedrijf. Een bijkomend voordeel is dat u in de meeste gevallen ook verzekerd bent tegen beschadiging van uw kostbare spullen tijdens de verhuizing, maar wij raden aan dat altijd goed kort te sluiten met het verhuisbedrijf.

Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan. Of u gaat verhuizen naar een appartement zonder lift met smalle trappen omhoog.

Als uw bed dan niet omhoog kan langs de trap maar via het raam naar binnen moet worden getakeld, samen met andere grote voorwerpen, dan is het noodzakelijk om een verhuisbedrijf in te schakelen dat over een verhuislift beschikt. Natuurlijk zit daar een prijskaartje aan, maar het voordeel is wel dat het u een hoop tijd en stress kan schelen.

(53)