Lekker licht tijdens de kerst

Het is weer december en de kerst is in aantocht. Volop trekken we weer met zijn allen de stad in om kerstinkopen te doen. We moeten natuurlijk weer een heerlijk kerstmaal op tafel zetten, we willen weer eens wat nieuwe kleding voor de kerst en uiteraard geven we elkaar rond de kersttijd mooie cadeaus. En bedrijven moeten weer denken aan luxe kerstpakketten voor het personeel.

Dus moet er worden gewinkeld, zowel fysiek als online wordt er jaarlijks in Nederland voor honderden miljoenen euro’s uitgegeven met de kerst. En natuurlijk mag de kerstboom niet ontbreken. Het romantische van de kersttijd wordt natuurlijk ook voor een groot deel veroorzaakt door al die kerstverlichting. Huizen worden zowel aan de buitenkant als binnen versierd met de mooiste kerstverlichting. Overal zie je mooi versierde kerstbomen in de huiskamers en verlichte kerstkransen aan de voordeuren hangen.

Al die verlichting kost veel energie

Het is natuurlijk een lust voor het oog, al die vrolijke kerstverlichting in de donkere kerstdagen, maar er zit ook een andere kant aan. Al die kerstverlichting kost veel energie. Zeker de kerstverlichting die de hele tijd aan en uit gaat of waar de licht continue van kleur verandert kost veel energie. In een tijd waar we steeds zuiniger om moeten gaan met ons energieverbruik is dat geen positief nieuws.

Led verlichting in de kerstboom

Vandaar dat we op zoek moeten gaan naar lichtbronnen die energiezuinig zijn, Led verlichting is een dergelijke lichtbron die veel minder energie verbruikt dan bijvoorbeeld de traditionele gloeilamp. Led komen we tegenwoordig dan ook overal tegen, in onze smartphone, in veel huishoudelijk apparaten en als straatverlichting.

En tegenwoordig worden ook hele sportvelden in de avond verlicht door energiezuinige Led verlichting. Dus kon de kerstboomverlichting natuurlijk niet achterblijven. Led kerstverlichting is dan ook tegenwoordig overal verkrijgbaar in de winkels. Nu gebruiken de traditionele kerstboomlampjes ook weer niet ontzettend veel stroom, maar een Led kerstlampje is toch ongeveer vijf tot tien keer zo zuinig als de traditionele kerstlampjes. En alle kleine beetjes helpen, nietwaar?

Waar kopen we Led kerstverlichting?

Led kerstverlichting is op bijvoorbeeld via internet te verkrijgen bij diverse webshops. Google maar eens op led verlichting en je vind talloze webshops waar je Led kunt aanschaffen. Ook is er traditioneel veel Led kerstverlichting te verkrijgen bij de diverse tuincentra en bouwmarkten, dus ook u kunt dit jaar de boom versieren met leuke en vooral energiezuinige led verlichting. En niet alleen voor de kerstboom maar ook voor uw hele huis kunt u led lampjes gebruiken, zowel binnen als buiten. Wij wensen u fijne kerstdagen en een sprankelend nieuwjaar toe!

(57)