Wat voor soort vloeren heb je

Laminaat

Meest voorkomende vloeren in huiskamer zijn wel de laminaat vloeren. Een van de belangrijkste reden hiervoor is dat het goedkoop is en iedereen kan het makkelijk zelf neer leggen. Het is makkelijk en snel neer te leggen. Qua schoonhouden is het ook heel erg makkelijk. Met een stofzuiger erover en eventueel dweilen is het al keurig schoon. Zeker voor mensen die last hebben van een huisstofmijt allergie is dit de meest fijn oplossing voor hun allergie. Voordeel van laminaat dat het tegenwoordig in alle soorten patronen te krijgen is. Een laminaat kan er tegenwoordig ook hetzelfde uitzien als marmer tegels. Zo kan een simpel laminaat er nog exclusief uit zien.

Tegels

Tegels worden voornamelijk gebruikt omdat daar de vloerverwarming het beste op werkt. Op andere vloeren werkt een vloerverwarming een stuk minder. Tegels passen ook in elk soort interieur en heeft veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een ruwe uitstraling maar ook voor een ruste natuursteen. Voordeel van tegels ten opzichten van laminaat is dat het een stuk minder kans heeft op kras- en slijtschade.

Gietvloeren

Komt minder voor in woonkamers. Deze worden vooral veel toegepast in garages. Gietvloeren zijn eigenlijk kunststofvloeren. Er wordt dan gegoten met expoxy of plyurethaan. Deze vloeren ogen wat meer koel strak en zakelijk. Dus kan ook goed worden toegepast worden op kantoren.

Tapijt

Tapijt komt meer voor in de slaapkamers. Vooral in de slaapkamers van de kinderen. Tapijt is vaak een stuk warmer en minder hard om op te spelen. Ze zijn een stuk comfortabel dan een laminaat of tegel. Je kunt bij tapijt kiezen voor tapijttegels of rollen, wanneer je in een huis woont met veel hoeken en moeilijke stukken is een tegel wat makkelijker te werken. Enige grote nadeel van tapijt is als je allergieën hebt moet je bijna dagelijks gaan schoonmaken.

Houten vloeren

Een echte houten vloer heeft een warme uitstraling. Een visgraatmotief zorgt ervoor dat je duidelijk ziet dat het van echt hout is. Je kunt ook met een houten vloer veel spelen je kunt namelijk dit soort vloeren opschuren en met een lak een andere kleur weer een hele andere uitstraling geven.

(3)