Hoe zet je een website online?

emations
Om een website te kunnen hebben moet je een eigen domeinnaam bezitten. Die moet je kopen. Die som bedraagt meestal niet heel veel. Dit bedrag wordt jaarlijks betaald om je website online te houden. Je kan dan een adres kiezen voor je site en ook een extensie, zoals .com of .be, kan je zelf kiezen.

Zelf website maken of uitbesteden

Zelf een website maken gaat heel snel tegenwoordig. Of je nu een site nodig hebt voor je bedrijf of gewoon een blog wil, dit is allemaal perfect te realiseren! Tegenwoordig is het met een CMS als WordPress niet zo moeilijk om zelf een eenvoudige website te maken. Maar je kan er uiteraard ook voor kiezen om een website te laten maken door een webdesign bedrijf, als je bijvoorbeeld een uitgebreide webshop wilt of een website met veel functionaliteit. Wil je bijvoorbeeld een site waar ook animaties of infographics op wilt vertonen dan biedt een bedrijf als Emations een uitkomst. Juist die extra functionaliteiten op je website kunnen ervoor zorgen dat de bezoekers ook doen wat je wilt op de website en zo voor meer conversie zorgen. Bovendien blijven de bezoekers langer op een pagina als ze daar kunnen vinden wat ze willen wat ook weer meegenomen wordt als rankingfactor door bijvoorbeeld Google. Je beheert verder alles zelf, niets verandert zonder jouw goedkeuring en je zet zelf op je website wat je wil.

Zichtbaarheid online vergroten

Als je een website hebt en je hebt te weinig hits, kan je altijd voor een online marketing bureau kiezen die je site bovenaan in de zoekresultaten krijgt van verschillende zoekmachines door middel van zoekmachine optimalisatie. Bij veel online marketingbureaus kun je zowel de on page SEO als de linkbuilding uitbesteden. Zij regelen dit helemaal zodat je er zelf weinig of geen tijd in moet steken. Ondertussen lopen de dagelijkse bezoekersaantallen op, werkt je website veel effectiever en dit allemaal op een legale manier en zonder spam.

Webdesign

Websites kunnen in heel veel verschillende designs worden opgeleverd. Er bestaan veel vaste ontwerpen waaruit je kan kiezen voor je eigen pagina, maar je kan ook makkelijk zelf de vormgeving laten ontwerpen voor je persoonlijke pagina. Dit kan via een reclamebureau die elke pagina apart voor je maakt en dan doorstuurt naar een websitebouwer, die vervolgens je site op internet online zet. Maar veel webdesign bureaus kunnen ook zelf de lay-out ontwerpen, zo hebben zij professionele webdesigners in dienst hiervoor.

(33)

Posted in ICT