Online werken is de toekomst

Het nieuwe werken vraagt om praktische, veilige oplossingen voor de zakelijke omgeving. Netwerkbeheerders bieden online werkplekken door middel van maatwerk, maar de keuze aan tools is enorm. Je kunt proberen en experimenteren of je verdiept je vooraf in de materie en vindt op die manier snel een IT-bedrijf dat bij je past en aansluit op je vraag.

Vandaag nog in de cloud

Vooruit binnen een dag heb je binnen jouw bedrijf het nieuwe werken niet geïmplementeerd. Maar door nu alvast goed na te denken over de wensen en behoeften van het bedrijf en ook haar medewerkers, heb je wel snel een IT-bedrijf gevonden dat jou van online werkplekken voorziet.

Maatwerk of bestaande oplossingen

De tools die werknemers en -gevers in privé-sfeer gebruiken zoals Gmail, Apple ID en Skype zijn gratis beschikbaar maar hebben naast mogelijkheden ook vele beperkingen wanneer je ze zakelijk wilt implementeren. Hetzelfde geldt voor cloudoplossingen die speciaal voor bedrijven zijn gemaakt. Basecamp en salesforce zijn hier voorbeelden van. Daarnaast zijn er diverse andere gratis en betaalde oplossingen, maar geen van alle zijn zomaar op maat naar de organisatie te vormen. Hier is veel tijd en specialistische kennis voor nodig. Het is daarom in de meeste gevallen aan te raden cloudoplossingen op maat te laten installeren door professionele en betrouwbare bedrijven.

Het nieuwe werken

Het nieuwe werken is een vorm van zaken doen die bestaat sinds het internettijdperk en dat nog steeds in opkomst is. Werken in de cloud staat gelijk aan werken met splinternieuw en hypermodern materiaal. Het gaat er daarbij niet alleen om dat werknemers thuis kunnen werken, zoals sommigen denken. Het is een totaalpakket waarbij de fysieke werkplek, de werknemersmentaliteit en de organisatiestructuur onder de loep wordt genomen en eventueel aangepast. Daarbij kan het verstandig zijn om virtuele oplossingen te bedenken om te allen tijde online documenten, e-mails en agenda’s, BI-rapportages, KPI’s in te zien. Diverse IT-bedrijven in Nederland zijn hier al in gespecialiseerd en bieden oplossingen op maat.

Alle communicatie vanuit één plek

Wanneer online werkplekken gereed worden gemaakt voor uw bedrijf, is het essentieel dat alle communicatie via één plaats werkt. Alle werknemers kunnen, wanneer gewenst, op deze locatie hun documenten plaatsten en die van anderen openen. Daarnaast is het ook mogelijk met een Private Cloud, via PC, tablet of smartphone je e-mail, agenda’s en adressenlijsten te delen en waar dan ook te bekijken. Zo werkt u altijd in de laatste up-to-date bestanden.

Veilig online werken

Mobiel werken biedt veel ongekende mogelijkheden en vrijheden, maar het is van belang dat uw online werkplek veilig is. Zorg voor automatische back-ups van uw hele online omgeving. Wenselijk worden deze back-ups iedere dag gedraaid en wanneer mogelijk meerdere keren per dag op diverse, fysieke plaatsen. De gegevens zijn op die manier gemakkelijk terug te halen en zo raakt u nooit meer bedrijfsgegevens kwijt, daarnaast heeft u altijd de laatste versie bij de hand, waar ter wereld u ook bent.

Door gebruik te maken van een ssl-verbinding, wordt gegarandeerd dat alle communicatie versleuteld verzonden kan worden over het internet. En bij diefstal van uw computer of laptop hoeft u zich geen zorgen te maken, uw gegevens zijn, wanneer juist beveiligd, niet beschikbaar.

(269)

Posted in ICT