De middelbare school

Iedereen denkt wel eens terug aan die goede oude schooltijd op de middelbare school. Hangen op het schoolplein of in de aula tijdens de pauze of een vrij uur, de geur van koffie, de standaard kantinestoelen op school rond de tafels in de aula, klaverjassen en niet te vergeten, het tafelvoetbalspel. Rond het tafelvoetbalspel was het vaak een drukte van belang, om te kunnen spelen moest je bij ons op school de tegenstander uitdagen door een kwartje op de kast te leggen. Wie het eerst negen goals had gemaakt was winnaar en mocht blijven staan om tegen de volgende tegenstander te spelen. Je begrijpt, als je echt goed was kon je de hele pauze of een vrij uur achter de voetbaltafel doorbrengen. Mooie tijd was dat, in zekere zin onbezorgd.

Schoolfeesten

En niet te vergeten natuurlijk de schoolfeesten, lekker swingen met het meisje van je dromen op het schoolfeest, natuurlijk teveel biertjes op en lol voor tien in het fietsenhok. Na het schoolfeest je meisje terug naar huis brengen op de fiets door regen en wind, het hoorde er allemaal bij.

Examens

En natuurlijk was het niet alleen maar lol maar moesten er ook resultaten worden gehaald. Boeken lezen voor je mondeling, lessen Grieks en Latijn, leuke chemische proefjes tijdens scheikunde es, enz. Eindeloos proefexamens maken om maar zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het eindexamen en als afscheid natuurlijk een daverend slotfeest.

Sporten op school

Ook de sportdagen waren altijd gezellig, softbal, basketbal, atletiek, noem maar op. Op de buitenvelden en in de gymzaal werd er druk gesport en in veel gevallen werden de sportdagen afgesloten met een thee dansant of iets dergelijks. Meestal vond een en ander plaats in de zomer, dus was het lekker weer en de sfeer was altijd uitstekend te noemen. Ja, de middelbare scholtijd was een mooie tijd!

Bron: Spreekbeurt Onderwerpen

(868)