Zon, zee en strand

De zomer komt er weer aan en dat betekent natuurlijk zon, zee en vakantie. Ieder jaar leggen gezinnen, studenten en vrijgezelle geld opzij voor die felbegeerde zomervakantie. Even twee of drie weken niet denken aan het huishouden, werk of andere verplichtingen, maar gewoon lekker ontspannen en doen waar je zin in hebt. Zijn we dan de rest van het jaar wel goed bezig zou je kunnen zeggen, als we zo verlangen naar een stukje rust en nietsdoen in ons leven? Maar goed, dat is een andere discussie die we hier op deze plaats niet zullen gaan voeren. We willen immers genieten en lekker bruin worden op het strand of op een terrasje.

Strandtenten in overvloed

Tegenwoordig zijn er in de populaire badplaatsen zoals Scheveningen, Noordwijk en Zandvoort overal langs de boulevard hippe strandtenten te vinden, of beter gezegd, Beach clubs. Want waar je vroeger al tevreden was met een koud biertje op een harde stoel op een winderig terras van een strandtent, zijn de strandtenten in deze moderne tijd hele clubs geworden. Live muziek is geen uitzondering, er kan uitvoerig geluncht en gedineerd worden en buiten staan heerlijke luxe loungebanken om in uit te rusten. Die uitbreiding van comfort en voorzieningen moet ook haast wel, want de strandgangers zijn in de loop der jaren steeds veeleisender geworden, terwijl de concurrentie moordend is.

Eten aan zee

Hiervoor is al gezegd dat je tegenwoordig in de meeste strandtenten heerlijk uitgebreid kunt eten op het terras met vrienden of familie. Er wordt dan ook veel zorg besteed aan de horeca aankleding, door bijvoorbeeld originele horeca borden en placemats te gebruiken met het logo van de strandclub er op afgedrukt. Dergelijke investeringen verdienen zich tijdens een redelijke zomer met gemak terug, want u zult begrijpen dat er enorme omzetten gedraaid kunnen worden tijdens het hoogseizoen met al die dorstige en hongerige strandgangers.

(547)