Een cursus in time management

Heb je meer behoefte aan rust en overzicht in je werk? Ben je eigenlijk altijd druk en heb je altijd een overvolle e-mail inbox? Sluit jij nooit de dag met een fijn gevoel af en heb je last van stress? Dit zijn enkele vragen die ik mezelf een tijd geleden heb voorgelegd. Elke dag opnieuw kwam ik weer tijd te kort en kreeg ik niet alle taken af die ik eigenlijk af zou willen hebben. Toen dacht ik, kan dit niet anders? Er moet toch een oplossing zijn hiervoor. Elke keer weer te weinig tijd in een dag, om gek van te worden! Ik ben me eens gaan verdiepen in mogelijke oplossingen. En na een tijdje zoeken heb ik eindelijk de oplossing gevonden, welke ik graag met jullie wil delen.

Omgaan met time management

Ik heb bij veel collega’s, vrienden en familie eens gevraagd of zij hier ook last van hebben gehad en op welke manier zij dit hebben opgelost. Hierbij heb ik eigenlijk best lang moeten rondvragen om achter een goede oplossing te komen voor het constante gestreste gevoel. Ik dacht ook eigenlijk vrijwel altijd aan het werk, dus ook ’s avonds en in het weekend! Dit terwijl je in de vrije tijd helemaal niet zou moeten denken aan het werk, maar juist zou moeten relaxen. Ook heb ik lang erg slecht kunnen slapen. Elke keer weer spookten de taken in mijn hoofd die ik nog moet afronden. Toen ben ik door een collega gewezen op een time management cursus. En dit heeft mijn leven veranderd.

Time management training

Ik was het gestreste gevoel helemaal zat en ik heb me direct aangemeld voor een training in time management. Na een training van slechts één dag kan ik echt oprecht zeggen dat mijn gestreste gevoel erg is afgenomen. Dit komt vooral omdat ik heb geleerd hoe ik met mijn beschikbare tijd om moet gaan en dat het helemaal niet erg is om een keer nee te zeggen tegen collega’s of een e-mail later te beantwoorden. Tijdens een time management cursus leer je allerlei punten welke ervoor zorgen dat je de werkdag met een fijn gevoel afsluit. Zo was mijn inbox elke dag helemaal leeg en had ik een heldere overzicht van de taken. Hierdoor kreeg ik al snel een volledig overzicht in mijn werk. Daarnaast heb ik tijdens de cursus in time management geleerd hoe ik gemakkelijker en beter prioriteiten kan stellen en ik weet nu hoe ik grip kan krijgen op onderbrekingen, afleidingen en verstoringen.

Gepubliceerd door Horizon Training.

(114)