Fictief beleggen

rtlzWe zappen allemaal wel eens langs RTL Z. Tijdens de presentatie van het financiële nieuws zien we allemaal dames en heren strak in het pak. Onderin beeld is een balk te zien waarop constant allemaal cijfers gepubliceerd worden. Het beurswereldje ziet er interessant uit. Tegelijkertijd schrikt de beurs veel mensen af. De meeste Nederlanders vinden het al een hele opgave om hun eigen financiële huishouding op orde te houden, laat staan dat van een ander.

Maar wat als je een mooi bedrag op de bank hebt staan? Je hebt bijvoorbeeld €10.000 op de bank staan en dit geld heeft geen bestemming. Je bent eigenlijk ook niet te spreken over de rente die je over dit bedrag ontvangt (gemiddeld zo’n 2% op dit moment). Zou er geen manier zijn om meer rendement te halen uit dit bedrag? Die manier is er zeker! Welkom op de beurs. Op de beurs kun je veel geld verdienen, maar je kunt ook veel geld verliezen. Het heeft te maken met een combinatie van financieel inzicht en timing. Een ander belangrijk aspect is ervaring. Maar hoe doe je ervaring op, zonder geld te verliezen? Door fictief te beleggen! Dit kan door te beginnen op een demo account in binaire opties of via een andere optie is het downloaden van een stukje software of mee doen me een wedstrijd.

online leren beleggen

Er zijn op internet talloze stukjes software beschikbaar die je in staat stellen om fictief te beleggen met software. Je hoeft niets te betalen en bent vrij van risico’s. Het geld is fictief, maar verder gaat het er allemaal net zo echt aan toe als op de beursvloer. Alle cijfers en koersen kloppen en zijn gelijk aan de koers die je voorbij ziet komen op RTL Z. Door fictief te beleggen kun je jezelf in een aantal dagen, weken of maanden aanleren hoe je best kunt beleggen. Welke opties zijn er en wat spreekt je precies aan? Probeer zo realistisch mogelijk te spelen en kijk of het je lukt om winst te maken. Ervaar tegelijkertijd ook hoe het is om verlies te maken.

Lukt het je om onderaan de streep meer over te houden dan je inleg? Dan kun je langzaam een overstap maken van fictief beleggen naar de echte beursvloer. Maar we raden je nu eerst aan nog even lekker te oefenen!

(101)