Je studie doorkomen met samenvattingen

In dit artikel beschrijf ik hoe jij het beste je studie door kan komen. Met de grootste tip: met samenvattingen je studie doorkomen. Na dit artikel ben jij goed op weg om het beste van jouw studie te maken.

Samenvattingen, genoeg of niet?

Samenvattingen zijn een opsommingen van de belangrijkste punten van bijvoorbeeld een boek. Als jij dus een samenvatting van een moeilijk studieboek in handen hebt, hoef jij dat boek misschien wel niet te lezen! Maar is dit genoeg om een tentamen te halen? Soms wel. Echter zal je nooit een 7 of hoger gaan halen op een samenvatting. Het beste is dan ook om wél dat boek te lezen en dan de samenvatting als studiemateriaal te nemen. Op deze manier kan jij toch een hoog cijfer halen en hoef jij niet een eigen samenvatting te maken.

Gevaren van samenvattingen

Het lezen van samenvattingen brengt ook gevaren met zich mee, niet alleen voordelen. Wat zijn deze gevaren, vraag jij je dan af. Gevaren van samenvattingen zijn onder andere dat er fouten in kunnen zitten. Samenvattingen worden meestal door andere studenten gemaakt. En, hoe goed deze samenvattingen ook worden gemaakt, fouten zullen er altijd in zitten. Zeker omdat ieder jaar de stof weer veranderd en studenten ook druk zijn met andere dingen. Kijk dus altijd uit of er geen fouten in staan en hou dan ook altijd je eigen boek erbij!

Voordelen van samenvattingen

Voordelen van samenvattingen wegen vaak op tegen de gevaren van het gebruik van samenvattingen. Voordelen zijn onder andere de mogelijkheid om meer vakken te volgen. Als jij niet een heel boek grondig hoeft te bestuderen, maar alleen goed door te lezen, heb jij meer tijd voor andere vakken. Je zal dan misschien gemiddeld geen 8 krijgen, maar je hebt die punten wel binnen! Extra vakken tijdens je studie gedaan hebben staat erg goed op je CV. Ook kan jij voor sommige makkelijke vakken geld besparen op samenvattingen, doordat jij hier de boeken niet voor hoeft te kopen. Met sommige boeken kan je dit wel een paar honderd euro per kwartaal schelen. Voor de studenten die krap bij kas zitten (en dat zijn er veel), kunnen samenvattingen dus een uitkomst bieden.

Conclusie

Nu weet jij precies wat de gevaren zijn van het gebruik van samenvattingen, maar ook wat de voordelen zijn. De voordelen wegen meestal op tegen de nadelen. Echter, is het wel belangrijk om die gevaren goed in de gaten te houden!

 

(4)