Let’s play the guitar!

Je kind een beetje muzikale basis meegeven? Denk eens aan het nemen van gitaarlessen! Leuk, niet bijzonder duur en heel leerzaam!

Over het algemeen zijn de meningen wel eenduidig: in ieder geval een beetje muzikale vorming in de jeugd, heeft alleen maar positieve gevolgen voor de rest van het leven van ieder kind. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat iemand die in zijn/haar jeugd een muziekinstrument heeft leren bespelen, op latere leeftijd een fittere brein heeft waarbij de hersenen minder snel in verval raken. Zo zouden deze mensen tussen hun 60e en 80e levensjaar beter bij cognitieve testen uit de bus komen dan mensen die nooit een muziekinstrument hebben gespeeld en dat zelfs als ze al jaren niets meer doen aan hun muzikale hobby.

Populair

Een populair instrument bij muziekles op jonge leeftijd is de gitaar. Niet zo vreemd, want je hoeft er geen enorme startinvestering voor te doen zoals bij bijvoorbeeld diverse blaasinstrumenten en natuurlijk helemaal bij de keuze voor een piano. Daarbij is de gitaar naast klassiek instrument ook heel goed inzetbaar bij het spelen van populaire popmuziek. Zeker als op een bepaald moment wordt overgestapt op de elektrische gitaar.

Wie een beetje rondkijkt kan online al een akoestische gitaar kopen voor minder dan € 50,-. Het zal duidelijk zijn dat we het dan niet hebben over een topproduct, maar het zal zeker goed genoeg zijn om mee te beginnen en te kunnen beoordelen of je kind het wel echt leuk vindt. En ook de (wekelijkse) lessen hoeven geen fortuin te kosten. Voor kinderen (tot zeg maar 21 jaar) ben je in groepsverband met € 15,- voor een half uurtje wel rond. En mocht blijken dat er meer gewenst is en misschien privé-les aan de orde komt, dan is € 100,- per maand voor wekelijkse les echt wel de max.

Nijmegen

Op zoek naar de docent in de buurt van Nijmegen die kan helpen met alle vormen van gitaarlessen? Bij Gitaarstudio Nijmegen kunnen beginners en gevorderden terecht om de grondbeginselen van de gitaar onder de knie te krijgen. Want of je nu die heerlijke gitaarsolo van je favoriete gitarist wilt leren spelen of de juiste akkoorden wilt vinden bij favoriete liedjes, allemaal geen probleem. Maar ook als je meer complexe vormen van gitaarmuziek wilt ontdekken of misschien wel eigen liedjes op de gitaar wilt leren schrijven, vind je daar de perfect gitaarleraar Nijmegen!

De lessen worden gegeven door gitaarleraar Pascal Reyntjes die is gespecialiseerd en afgestudeerd in klassiek gitaar maar ook voor het pop/rock genre kun je bij hem uitstekend terecht! Daarnaast verzorgt Pascal tevens de voorbereiding op de toelatingsexamens (theorie en praktijk) voor een studie aan het Conservatorium.

(69)