Seksspeeltjes maken de relatie intiemer?

Relaties die te veel taboes kennen en eindigen in een sleur zijn lastige relaties waarin beide partners hun intimiteit een gebrek aan belevenis bezorgt. Een relatie mag zeker intiem zijn en soms kan dat met een beetje extra hulp uit de sexsshop.

Sexshop Taboes

Ja, er bestaat best een taboe op de term sexshop en seksspeeltjes. Direct wordt er dan gedacht aan zelfbevrediging of een eenzaam type dat op die manier aan zijn of haar trekken komt. Toch komt het veel voor dat juist seksspeeltjes net dat ene beetje meer geeft voor een gezonde intimiteit bij koppels.

Taboes die hiermee doorbroken worden geven aan dat er vrijer gedacht kan worden over de verwachtingen van de intimiteit in een relatie. Hierbij spreek je dan ook over een verwachtingspatroon van beide kanten; “wat vind ik spannend, wil ik iets anders proberen, kan mijn partner hierin meegaan.” Genoeg materiaal dus om de wensen in een relatie bespreekbaar te maken.

Wat wil men dan?

Wat er dan op tafel gaat komen is verschillend per persoon of per koppel. Het moet juist ook van beide kanten komen om er een doel van te maken. En dan merk je al gauw dat wensen heel erg uiteen kunnen lopen.

We zullen hier niet op de details ingaan van wat de precieze wensen zijn maar geven een globaal idee van waarom. Er zijn dan ook per persoon of per koppel genoeg ideeën om de revue te laten passeren.

Wat wil zij

Een vaak voorkomende wens is om een ander standje te proberen. Je merkt al gauw dat het dus vrij simpel is om met zulke wensen iets teweeg te kunnen brengen in de intimiteit.

Een ander soort wens is om anders bevredigd te worden dan doorgaans of meer wanneer dat doorgaans niet haalbaar is. Maar met wat dan is de vraag? En al gauw komen hier de eerste speeltjes tevoorschijn om dit te bereiken. Je kan dan gauw denken aan een scala aan speeltjes (en gek genoeg zijn er meer seksspeeltje voor vrouwen dan voor mannen).

Wat wil hij

Ook de man wil wel wat en ook hier kun je zien dat het verschil met de vrouwen iets duidelijker is. Een ander standje proberen is ook bij de man één van de eerste wensen. Maar het grootste verschil met de man zijn niet de speeltjes maar de outfit!

Ook hierin zijn sexshops veel voorzienend ten opzichte van de man. Het sexy laten uitzien van de vrouw is voor veel mannen een wens. Hoe sexyer, hoe beter. En hierin zijn de smaken zeer verschillend. Dit kan uitlopen tot role playing outfits tot sexy kanten lingerie sets.

Dominantie

Een andere soort seksuele intimiteit is niet zozeer gebonden aan speeltjes maar aan de belevenis. En dat gaat met name over dominantie en de bijbehorende outfits, role playing en speeltjes. Weliswaar speeltjes maar niet het soort speeltjes die bedoeld zijn voor penetratie.

BDSM is een vaak onbesproken onderwerp waar koppels amper tot niet mee naar voren komen. Het betreft hier namelijk wel een soort intimiteit waarin ook vertrouwen een grote rol speelt. Niet voor niets kent BDSM een wat hardere manier maar sensuele wijze van erotiek waarin de intimiteit tussen koppels sterk wordt bepaald.

Uiteindelijk gaat het er in een relatie om alles bespreekbaar te maken. Niet alleen de intimiteit maar alles waarbij beide personen in de relatie hun eigen wensen hebben. Wanneer dit mogelijk is gemaakt in de relatie dan zul je merken dat er steeds minder taboe is naarmate het in de relatie kan gaan over intimiteit.

(65)