Comfort in de badkamer

Comfortabel in- en uit bad stappen. Dat is voor vele ouderen op den duur een echt probleem. De kans op ongelukken in de badkamer neemt toe met het stijgen van de jaren en is dus zeker een aandachtspunt, want dagelijks zijn er tientallen slachtoffers van heel vervelende val-ongevallen in de ouderen- en gehandicaptenzorg.

Wil je hier werkelijk iets aan doen, dan is het allereerst vanzelfsprekend belangrijk om te bedenken of de problemen tijdelijk of permanent zijn. Verwacht je op korte termijn geen verbetering dan kun je gaan kiezen voor een echt structureel oplossing.

Velen zullen in eerste instantie denken aan het vervangen van het bad door een (inloop) douche. Dat is natuurlijk een prima optie, maar als je echt verknocht ben aan het liggen in bad, kun je wellicht ook kiezen voor een aangepast zitbad/ligbad.

Specialist

Zo is er nu een bad met een instaphoogte van slechts 46 cm waardoor deze ook goed toegankelijk is voor de minder mobiele gebruiker. Dit ligbad is ook nog eens verhoogd en voorzien van een grote vleugeldeur waardoor in en uit bad gaan nog comfortabeler en veiliger. En omdat de toegangsdeur deur ook nog eens naar boven opengaat is er geen sprake van een eventueel ruimteprobleem in de badkamer en hoeft een rollator of rolstoel bij het openen van de deur niet in de weg te staan!

Dankzij de grote en diepe binnenruimte van het bad kan men prima met de benen languit liggen en dat is een groot voordeel in vergelijking met standaard instapbaden.

Specialist

Sani-Assist levert een volledig pakket sanitaire hulpmiddelen hoog-laag baden, douchebrancards, instapbaden, kantelbaden, douchestretchers en aankleedtafels. De producten van deze specialist vind je terug in ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra, zorginstellingen, thuissituaties en kinderdagcentra. Men gaat bij alle producten uit van zoveel mogelijk zelfstandigheid, werkcomfort en veiligheid bij gebruik van de (zorg)badkamer.

(2)