Kerstmarkt in Nederland bezoeken?


De kerstdagen zijn toch wel een van de meest populaire feestdagen in Nederland en wellicht ook in de rest van de wereld. Het is een tijd van samenzijn en vergeving, gezellig met de familie het kerstdiner nuttigen en/of rond de kerstboom pakjes uitpakken. Natuurlijk helpt het weer ook mee om de sfeer te verhogen rond kerst, in december zijn de dagen kort, wordt het dus snel donker en als het meezit ligt er no een pak sneeuw ook. Dus in en rond het huis wordt er kerstverlichting aangebracht om de sfeer er goed in te krijgen. Veel mensen gaan er tijdens de kerstdagen op uit om kleding te kopen voor het kerstdiner, een kerstboom uit te zoeken of leuke kerstspulletjes te vinden. Tegenwoordig zijn kerstmarkten dan ook erg populair, mensen maken er echt een dagje uit van om ergens in het land een kerstmarkt te bezoeken. Op een kerstmarkt vind je ook leuke geschenken voor de kerst voor familie en/of vrienden, meestal origineel en best betaalbaar. Ook voor relatiegeschenken en kerstpakketten valt er veel inspiratie op te doen op de diverse kerstmarkten in ons land. Veel kerstspullen die op dergelijke markten te koop zijn worden met de hand gemaakt, wat het nog leuker maakt om als kerstgeschenk weg te geven.
Zeker de laatste jaren zijn er in Nederland heel wat kerstmarkten bijgekomen, in zo goed als iedere provincie is er wel een plaats waar een kerstmarkt wordt georganiseerd. Lekker kerstinkopen doen en op de kerstmarkt op zoek naar leuke kerstballen of kerstverlichting.

Kerstmarkt in Leiden

In Zuid-Holland bijvoorbeeld wordt er ieder jaar in de plaats Leiden in Zuid-Holland een hele speciale kerstmarkt georganiseerd. Het bijzondere van deze markt is dat het een drijvende kerstmarkt is op het water van de Nieuwe Rijn. Het is dan ook de enige drijvende kerstmarkt in Nederland op dit moment. Ongeveer twee weken lang kunt u genieten van deze sfeervol verlichte kerstmarkt waar u naast leuke kerstspullen ook culinair verwend wordt. Daarnaast zijn er veel liveoptredens en kunt u met een rondvaartboot door de prachtige grachten van Leiden worden gevaren.

Kerstmarkt bezoeken in Valkenburg

Ook de plaats Valkenburg in de provincie Limburg organiseert ieder jaar weer verschillende kerstmarkten. Eigenlijk staat heel Valkenburg rond kerstmis in het teken van de kerst, overal in de stad zie je kerstverlichting, kraampjes en nog veel meer. Zo is er een kerstoptocht met praalwagens versierd in de sfeer van kerst en kun je overal in de stad culinair genieten van de meest bijzondere gerechten. Maar wat heel bijzonder is aan de kerstmarkt in deze plaats, is dat er een ondergrondse kerstmarkt is te vinden. In de Gemeentegrot en de Fluweelengrot is er een echte ondergrondse kerstmarkt met versierde kraampjes en prachtige kerstverlichting.

(5)