Geef een Glenfiddich cadeau

Glenfiddich

William Grant koesterde 20 jaar lang een droom om de ‘beste dram in de vallei’ te maken. Met de hulp van zijn familie heeft hij eindelijk die visie bereikt. William Grant begon in de zomer van 1886 met zijn grote droom. Samen met zijn gezin begonnen ze zijn distilleerderij met de hand te bouwen, steen voor steen. Na een jaar werk was het klaar en William noemde het Glenfiddich, wat staat voor Gaelic for Valley of the Deer. In 1887 kwam de eerste druppel uit de koperen distilleerkolven.

Eigen driehoekige vorm

In 1956 bedacht Hans Schleger om de vorm van de Whiskey fles te veranderden. Hij vond de ronde vorm niet praktisch en besloot om deze driehoekig te maken. Dit is namelijk veel prettiger vast te houden. De vorm is veel functioneler: je handen vallen er veel beter omheen en schenkt een stuk makkelijker.

Glenfiddich single malt

In 1963 kreeg Glenfiddich echt zijn wereldbekende faam. Sandy Grant Gordon, achterkleinzoon van William, is zo trots op zijn single malt dat hij Glenfiddich de eerste maakt die buiten Schotland actief wordt gepromoot. Consumenten over de hele wereld dronken blended whisky en zijn ingewijd in de geneugten van single malt. Tot die tijd een goed bewaard geheim van de Schotten. Dit is tot de dag vandaag nog steeds een van de best verkochte single malt Whiskey. Single Malt zijn erg populair onder de advocaten. Wanneer iemand voor het eerst komt werken krijgen ze vaak van hun baas een glenfiddich cadeau op hun eerste werkdag.

Collecte item

Een van de meest verzamelbare en zeldzame whiskey’s wordt uitgebracht. De allereerste vatting van hun 50-jarige bestaan. Getrouwd tot in de perfectie uit negen fonteinen die in de jaren dertig zijn neergelegd, eren we elk van de kinderen van William Grant die onze familiedistilleerderij hebben gebouwd.

Meest bekroonde Single malt Scotch Whiskey

Glenfiddich is een van de weinige single malt-distilleerderijen die volledig in handen is van een familie en is nu ’s werelds meest bekroonde Single Malt Scotch Whisky, een echte weerspiegeling van het innovatieve karakter van onze stichter, doorgegeven door de generaties heen.

(1)