Waarom is Engels leren belangrijk?


De Engelse taal is de meest gebruikte taal onder expats en reizigers. Overal ter wereld zal je op basis van de Engelse taal ver kunnen komen door in het Engels te communiceren. Zo zal je tijdens een rondreis naar Sicilië Engels kunnen praten.
Er wordt ook vaak gewerkt in het Engels. Door de globalisering zijn er enorm veel internationale bedrijven waarin je kan gaan werken. Hier zal de voertaal meestal uitsluitend Engels zijn.
Naast China zijn de Verenigde Staten nog steeds leider in de economie en in technische innovatie. Je zal dan ook merken dat veel literatuur en de spreektaal op deze gebieden het Engels is.

Engels opent deuren

Het Engels wordt enorm vaak gebruikt als officiële nationale taal. Dit komt door de verscheidene kolonies die Groot-Brittannië had in het verleden. Mensen uit Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, delen uit Afrika, India en vele kleinere landen spreken Engels. Deze taal wordt, vooral in Europa, ook beschouwd als tweede taal zoals in Duitsland, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Nederland. Deze taal opent dan ook vele duren op cultureel gebied.
Een andere reden om Engels te leren: het is de taal van de wetenschap. Om je in welke wetenschapstak dan ook te verdiepen, zal je de Engelse taal nodig hebben.

Cursus zakelijk Engels

Bij een instituut als Elycio Talen kun je een cursus zakelijk Engels volgen. Het goed spreken en schrijven van Engels is eigenlijk noodzakelijk als internationaal succesvol zaken wilt kunnen doen, je onderhandelingspartners moeten precies weten wat je bedoelt tijdens de onderhandelingen. Zo is het beheersen van vakjargon in de Engelse taal ook een must om goede zaken te doen. Bij Elycio Talen leer je dat allemaal.

Niet moeilijk

Voor ons is Engels geen al te moeilijke taal omdat het hetzelfde alfabet hanteert als het Nederlands. De meeste films en series die je te zien krijgt, zullen ook in het Engels zijn. Onze tip is dan ook om deze zonder ondertitels te kijken of enkel met Engelse ondertitels.
In de Verenigde Staten zal een goede kennis van deze taal veel respect afdwingen omdat Amerikanen vaak geen tweede taal machtig zijn. Ze vinden het dan ook ronduit geweldig als jij het wel kan! Het is in de Verenigde Staten ook aangetoond dat Engelstaligen meer verdienen dan niet-Engelstaligen.
Het is ook leuk om jouw taalkennis over te brengen aan jouw kinderen. Dit is belangrijk omdat in de toekomst steeds meer gebruik zal worden gemaakt van deze taal. Een cursus Engels is dan ook voor iedereen aan te raden.

(341)