Nieuwe keuken kopen

meesterlijpers-slijpen
Het kopen van een nieuwe keuken is niet even in een weekendje gedaan. Alvorens je daadwerkelijk voet zet in een keukenzaak gaat er gedegen voorwerk aan vooraf om goed beslagen ten ijs te komen. Mensen die totaal blanco een showroom binnenstappen worden overstelpt met informatie. Zeker wanneer je besluit een Duitse keuken te kopen bij onze oosterburen is het handig om op de hoogte te zijn van de laatste keukenterminologie.
Er komen zoveel aspecten kijken bij de aanschaf dat een goede voorbereiding heel belangrijk is. De logische eerste stap is om op internet te kijken of wat interieurbladen aan te schaffen. Via de keukenfabrikanten kunnen ook heel eenvoudig folders worden aangevraagd.

Keuze van een goede keukenwinkel

Van de buitenkant of op de website van een keukenzaak kun je niet zien of we met een goede winkel te maken hebben. Een fraaie website of mooi pand zegt namelijk helemaal niets over de kwaliteit van het desbetreffende bedrijf. Wat er wel vooraf kan worden nagezocht is of de keukenzaak lid is van de Centrale Branchevereniging Wonen. Ook is het verstandig om in uw eigen omgeving te rade te gaan. De ervaringen van bekenden uit de omgeving over een bepaalde keukenzaak zijn ook goede raadgevers.

Als je toch een nieuwe keuken gaat aanschaffen kun je meteen op zoek gaan naar goede kookaccessoires zoals messen en allerhande keukengerei. Wat dat betreft kunnen we je aanraden om eens een kijkje te nemen op de site van Kookwinkel Meesterslijpers.

Korting op nieuwe keukens

Een nieuwe keuken kost al gauw duizenden euro’s. Een gemiddelde keuken met apparatuur kost ongeveer € 10000,- inclusief montage. Het merk en het soort inbouwapparatuur bepaalt in de meeste gevallen de prijs van een complete keuken. De keukenbranche staat bekend om de spelingsruimte die er zit tussen de vraagprijs en de uiteindelijke aanschafprijs. Het is niet zo dat hier vaste richtlijnen voor zijn. Bij sommige keukenzaken krijgt u geen korting en bij andere tientallen procenten. De trend is wel dat steeds meer klanten duidelijkheid willen en hierom wordt er steeds vaker gebruikgemaakt van vaste ‘allerlaagste’ prijzen in de branche.
Een gedegen voorbereiding tijdens het aankoopproces is van cruciaal belang. Denk ook goed na over de inbouwapparatuur die u erbij wilt kopen. Bepaal van tevoren het budget dat u heeft en hou hieraan ook vast. Keukenverkopers zijn er zeer bedreven in om dit budget steeds verder op te rekken. U gaat mee in het moment en thuis krijgt u mogelijk spijt van de aankoop.

(35)