Beste smartphone van het jaar

Tot de meest populairste smartphones behoren de merken: Apple, Samsung en Sony. Apple Heeft onlangs haar nieuwste toestel gelanceerd, de iPhone 7. de iPhone 7 neemt de concurrentie op tegen de premium toestellen van Samsung en Sony. Het gaat hierbij om de Samsung S7 (Edge) en de Sony Xperia XZ. Consumenten kopen dit soort toestellen vaak met een abonnement, omdat de aanschaf van een los toestel niet betaalbaar is. Bij het afsluiten van een abonnement ben je gebonden aan een contract van één tot twee jaar. Je betaald in feite de winkelwaarde van het toestel in termijnen over een periode van twaalf tot 24 maanden.

iPhone 7

Samsung en Sony zijn merken die beide smartphones bieden in een lager prijssegment. Hierdoor kan je toch een nieuw toestel kopen van een bekend merk met een sim-only. Apple in feite één toestel. Momenteel is het de iPhone 7. Volgens veel nieuwsberichten is de nieuwste Apple niet veel beter dan de iPhone 6. Een betere grafische kaart, processor snelheid, RAM en resolutie – het verschil is nihil. Het grootste verschil is het gebruik van een koptelefoon zonder headphone jack input. Deze input is namelijk verwijderd om ruimte te besparen. Veel mensen luisteren muziek via hun smartphone, daarom is de consument genoodzaakt om een setje oordopjes te kopen van circa 120 euro. Muziek kan dan beluisterd worden via Apple’s lightning aansluiting, wat volgens Apple voor beter geluid moet zorgen. Het toestel heeft ook bluetooth, dus je kan ook een koptelefoon kopen met (draadloze) bluetooth aansluiting van een ander en (goedkoper) merk.

One Plus 3 en Elephone P9000

Er zijn smartphones van merken die in Nederland nog relatief onbekend zijn. Het gaat hierbij om merken, zoals One Plus en Elephone. Dit zijn merken waarbij je al voor een bedrag van 230 euro een premium toestel hebt die kwalitatief gelijk staat aan een nieuwe iPhone, Samsung en Sony. Specifiek gaat het hierbij om een toestel, zoald de One Plus 3 en Elephone P9000. Wat veel mensen niet weten is dat de chipsets, grafischekaarten en camera’s uit dezelfde fabriek komen als bijv. Samsung. Door een kleinere winstmarge en veel minder en veel beter gebruik van marketing blijven de kosten laag. Hierdoor kan je premium toestel kopen voor een laag bedrag.

Telefoonverzekering

Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf Nederlanders wel eens zijn smartphone laat vallen. Natuurlijk wil je dan bijv. je iPhone gerepareerd hebben. Het meest voorkomende probleem is een kapot scherm door een val. Kosten van reparatie kunnen hoog zijn, daarom is het verstandig een telefoonverzekering af te sluiten.

(3)